To je to što me zanima!

Oslabljeni Liverpool danas ide u goste sve lošijem Fulhamu

Fulhamu su se oporavili Riether i Petrić, Liverpool je bez kažnjenog Suareza, Gerrarda i stopera Aggera. No Fulham je u nizu od četiri uzastopna poraza
Vidi originalni članak

Iako još nisu matematički osigurali ostanak, zbog 40 bodova i dobre gol razlike, momci iz Fulhama mogu biti mirni. Iako ih nitko nikada nije spominjao u krugu momčadi koje će se boriti za ostanak, da je koji slučajem liga duža za još četiri, a ne dva kola, Fulham bi bio u opasnim problemima. Momčad Martina Jola nanizala je četiri uzastopna poraza u prvenstvu, što im je najgori niz u posljednje tri godine.

U koliko se momčad ne trgne moglo bi doći i do petog poraza jer im ove nedjelje u goste stiže Liverpool. Vjerojatno će Jol na sve način raditi da probudi momčad kako bi bar posljednji ovosezonski meč pred svojim navijačima odradili kako treba. Obje momčadi nemaju za što igrati pa se i očekuje nogomet bez pritiska i dosta otvorena utakmica.

- Već dugo vremena imamo tih 40 bodova i još uvijek nismo sigurni 100% ali ipak je pritisak daleko manji na nama. Probat ćemo dati sve od sebe u posljednjim utakmicama kako bi prekinuli ovaj crni niz. Čak ako nam i ostali rezultati budu išli na ruku, boriti ćemo se za pobjedu - rekao je menadžer Martin Jol koji na ljeto sprema "generealku" i oko 5-6 igrača napustit će klub kako bi se dovele svježe snage.

Fulhamu su se oporavili Sascha Riether i Mladen Petrić i opet su u konkurenciji za današnji nastup. Steve Sidwell nema pravo nastupa zbog crvenog kartona, a Diarra i Dejagah su ozlijeđeni već duže vremena.

Liverpool je u posljednjih pet utakmica pobijedio samo jednom. Ostala četiri dvoboja završila su neriješeno, od kojih su čak tri bila 0:0. Od kako nema Luisa Suareza, momčad Liverpoola postigla je osam pogodaka u tri utakmice, no ipak ostaje dojam kako Urugvajac nedostaje, posebno u tim utakmicama koje su završile 0:0 gdje je netko trebao donijeti prevagu, kao u utakmici protiv Evertona.

Ove sezone su sedmi i tu će najvjerojatnije i ostati, jer niti će Everton ispustiti prednost od pet bodova niti ih osmi WBA može prestići jer zaostaju sedam bodova dva kola prije kraja. No za iduću sezonu menadžer Rodgers najavio je borbu za prva četiri mjesta.

- Cilj nam je boriti se za jedno od prva četiri mjesta sljedeće sezone. A pravi cilj Liverpoola je uvijek bio i biti će, borba za naslov prvaka - rekao je Rodgers uoči utakmice.

- Moj posao je bio ove sezone pripremiti okosnicu momčadi koja bi već sljedeće sezone trebala igrati veliku ulogu u prvenstvu. Idemo sad odraditi dva kola i uzeti što više bodova možemo - zaključio je šef Liverpoola.

Liverpool će biti bez dva ključna igrača i tek sad ćemo vidjeti kako će se Crveni nositi kad u igri nema Luisa Suareza i Stevena Gerrarda. Također neće biti niti stopera Aggera, veznjaka Allena, braniča Kellyja i krilnog napadača Sterlinga.

  • Premiership, 37. kolo: Fulham - Liverpool, 16.00 sati

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 1

  • m4j 12.05.2013.

    uvijek nam je cilj isti ali nikako da ga ostvarimo..ove sezone smo gradili temelje za sezone koje su pred nama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare