To je to što me zanima!

Ostanak Jasmina Repeše mogla bi financirati država

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik HKS-a Danko Radić tvrdi da postoji opcija da se obrati i državi za pomoć u zadržavanju Jasmina Repeše kao izbornika
Vidi originalni članak

Jasmin Repeša hrvatsku je košarkašku reprezentaciju odveo do najvećeg uspjeha u posljednjih 12 godina. Pomogao je igračima da sazriju i postanu momčad.
- On je prije svega pravi psiholog - rekao je Marko Popović i ispričao anegdotu s priprema:
- Nakon poraza od Brazila na Acropolis kupu izvrijeđao nas je i tako nas isprovocirao, a mi smo reagirali tako da smo poslije izgledali sasvim drukčije nego na pripremama. To mu je bila namjera i to je rezultiralo ovakvom šetnjom kroz kvalifikacije - objasnio je Pop.
Repeši ugovor istječe nakon OI-ja, a u HKS-u još ne znaju što dalje.
- Još ćemo se dogovoriti hoće li ostati izbornik ili će imati drukčiju ulogu u stručnom stožeru - kaže predsjednik HKS-a Danko Radić.
Osnovni su problem financije.
- On i Spahija spadaju u vrhunske europske trenere s vrhunskim plaćama, a mi sa sadašnjim primanjima to ne možemo pratiti. Opcija je da se obratimo državi da financira projekt trenera izvan redovitog budžeta Saveza, kao što je učinila s vaterpolskim izbornikom Ratkom Rudićem - najavio je Radić.


PROTIVNICI HRVATSKE NA OI


AUSTRALIJA (10.8., 14:00) - Najvažniju utakmicu olimpijskog turnira Hrvatska će igrati odmah na startu. Pobjeda protiv “klokana” bila bi ogroman korak prema četvrtfinalu. S njima smo odigrali tri tijesne utakmice tijekom priprema, vrlo su agresivna momčad, no trkačka moć će im pasti priključenjem najboljeg igrača Andrewa Boguta.

RUSIJA (12.8., 05:15)-
Rusi su devet godina, od srebra na SP-u 1998., bili bez značajnog rezultata na velikim natjecanjima, dok nisu lani u Španjolskoj šokirali domaćine u finalu i postali prvaci Europe. Najveće su im zvijezde Amerikanac J. R. Holden i NBA zvijezda Andrej Kiriljenko, jedini reprezentativac koji ne igra u ruskoj ligi.

ARGENTINA (14.8., 16:15) -
Eksplozija argentinske košarke počela je na SP-u 2002. kad su osvojili srebro, a u Ateni su dvije godine poslije postali olimpijski pobjednici. Poprilično su ostarjeli, no bit će među najvećim favoritima i u Pekingu. Uz fenomenalnog Ginobilija, nositelja zastave, imaju još NBA igrača poput Scole, Oberta i Nocionija.

LITVA (16.8., 08:30) - Momčad koja igra najbržu i najatraktivniju košarku u Europi došla je do europskog zlata 2003., a lani je u Španjolskoj bila treća, nakon što je u četvrtfinalu tijesno izbacila Hrvatsku. Ramunas Šiškauskas (CSKA) najkorisniji je igrač Eurolige, a Šarunas Jasikevičius (PAO) najbolje plaćeni košarkaš u Europi.

IRAN (18.8., 03:30) -
Lani su prvi put postali prvaci Azije i plasirali se na OI nakon 60 godina. U Pekingu će im cilj biti učiti i ne osramotiti se. Mlada su momčad s dobrim trenerom (Srbin Toroman), ali lani je u prometnoj nesreći poginuo najbolji igrač Aidin Nikkhah Bahrami. Hrvatska ih je nedavno lako pobijedila u Otočcu.









Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare