To je to što me zanima!

Oštrije mjere Fife: Za rasizam izbacivanje i uzimanje bodova

Možemo napraviti razliku te moramo rasistima poslati poruku da im je vrijeme isteklo, rekao je predsjednik Fife Sepp Blatter na kongresu o spriječavanju rasizma
Vidi originalni članak

Glavna tema kongresa krovne svjetske nogometne organizacije Fife, koji se održava na Mauricijusu, borba je protiv rasizma. Sudionici su u petak glasovali o pooštravanju kazni za rasističke ispade na nogometnim utakmicama, a novi prijedlog kazni usvojen je s 99 posto glasova za.

To znači da će se za prvi ili manji prekršaj davati upozorenje, novčana kazna ili igranje pred praznim tribinama. Za oštrije prijestupe predviđa se kazna izbacivanja momčadi iz natjecanja i oduzimanje bodova.

- Treba nam nulta tolerancija i oštre kazne svugdje na svijetu. Moramo postaviti čvrst i beskompromisan primjer. Možemo napraviti razliku te moramo rasistima poslati poruku da im je vrijeme isteklo - rekao je predsjednik Fife Sepp Blatter nakon donesenih odluka.

Osim za momčadi kazne zahvaćuju i indvidualne prijestupnike, koji za čin rasizma dobivaju kaznu od minimalnih pet utakmica zabrane dolaska na stadion. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zeket 31.05.2013.

    Ovo vrijedizamo za Balkan i jos neku manju zemlju,a Pariz,London,Madrid i druge vece gradove u "uefinim" drzavama da zapale to se nebi kaznilo...

  • chelseaMG 31.05.2013.

    pošteno. još da izbace one pomoćne suce koji nikom ne pomažu to bi bio pravi potez.

  • Volim Manchester United 31.05.2013.

    To je meni glupo.On je crn i ne smijemo ga zvati majmune,pa mi smo bijeli,neka i oni nas zovu sir ili sunce zar ne?Uvijek ce se naci nekoliko navijaca da ce skandirat i da zbog manjine klub ispasta????

Komentiraj...
Vidi sve komentare