To je to što me zanima!

Osvajali su velike trofeje, pa pali s konja na magarca

Trenirali su jake klubove i osvajali Kup Uefe, te bili nadomak osvajanja Lige prvaka, a sad su pak nezaposleni ili treniraju klubove ‘bogu iza nogu’
Vidi originalni članak

Šeberjačko! Pašajev! Konopljanka! Gomenjuk!, mučio se Juande Ramos s imenima igrača na prvom treningu u novom klubu. Uspješni Španjolac, koji je osvojio dva Kupa Uefe sa Sevillom pa bio trener madridskog Reala, od subote kruh zarađuje na “nešto” manje atraktivnoj lokaciji. Nakon što je iz Reala otišao u moskovski CSKA, 56-godišnji Ramos potpisao je ugovor s ukrajinskim Dnjiprom iz Dnjipropetrovska.
- Bit će to novo iskustvo za mene. Klub mi je predstavio sjajan projekt, a ja sam uvijek volio izazove - rekao je Ramos nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.
Iako vjerojatno voli izazove, puno više voli miris eura, kojih mu u Dnjipropetrovsku, 3500 kilometara udaljenom od rodnog Ciudad Reala, sigurno neće nedostajati.
No nije Ramos jedini koji je odlučio otići u egzotične destinacije. Luiz Felipe Scolari bio je trener uzbekistanskog Budyonkora, Matthäusu se predviđala velika trenerska karijera pa je završio u Bugarskoj. Vahu je tražilo pola Europe, a skrasio se u Zagrebu...

SVEN GÖRAN ERIKSSON - LEICESTER CITY
Šveđanin je vodio najveće talijanske klubove pa bio engleski i meksički izbornik. Potom je postao direktor četvrtoligaša Notts Countyja, a sad je trener Leicestera.

HECTOR CUPER - ARIS SOLUN
Dvaput je izgubio finale LP-a s Valencijom, a s Interom prvenstvo 2003. Otišao je u Mallorcu, Betis, Gruziju. Sad je u Arisu. I bolje mu je da danas ne izgubi od PAOK-a...

ZDENEK ZEMAN - FOGGIA
Stvorio je Alessandra Nestu, vodio Lazio i Romu te onda optužio Juventus da koristi doping. Karijera mu je krenula nizbrdo i danas je trener niželigaša Foggije.

KLAUS TOPMÖLLER - NEZAPOSLEN
Sjećate li se te frizure? Topmöller je s “malim” Bayerom stigao do finala Lige prvaka. Godinu dana bio je trener HSV-a pa Gruzije i sad bi trebao otići u Kamerun.

JUANDE RAMOS - DNJIPROPETROVSK
Nakon što je osvojio dva Kupa Uefe sa Sevillom, pričalo se kako bi mogao postati najveći Španjolac. No u Realu se nije snašao pa je trbuhom za kruhom otišao na istok...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nontryer 03.10.2010.

    Ima ovakvih jako jako puno..

  • boixos os 03.10.2010.

    Cuper vječno drugi XD

  • dusansk 03.10.2010.

    Ljupko Petrović(C.zvezda 91), gdje je sad ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare