To je to što me zanima!

Osvoji li Chelsea Europsku ligu, Rijeka ide u kvalifikacije LP-a?!

Kovačićev klub već se plasirao u Ligu prvaka sljedeće sezone pa bi ostavio prazninu u kvalifikacijama koja bi se popunjavala tako da Lyon ide direktno u skupine, PSV u play-off, a Rijeka u 3. pretkolo, piše The Sun
Vidi originalni članak

Arsenal i Chelsea večeras od 21 sat odigrat će prvo od dva ovotjedna engleska finala europskih nogometnih kupova u Bakuu, finale Europske lige. Njegov ishod mogao bi utjecati na hrvatski klupski nogomet u Europi sljedeće sezone. Barem tako tvrdi engleski tabloid The Sun.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom na to da pobjednik Europske lige ostvaruje izravan plasman u fazu po skupinama Lige prvaka sljedeće jeseni, a Chelsea je to natjecanje osigurao osvajanjem trećeg mjesta u Premiershipu, nagradno mjesto u grupnoj fazi bilo bi upražnjeno.

NIKOME TO NIJE USPJELO Nitko kao Kova! Osvajanjem EL naš Mateo će ispisati povijest

Pravilnik Uefine Lige prvaka objašnjava što se događa u takvoj situaciji:

"Praznina koju stvori osvajač Europske lige popunjava se trećeplasiranim klubom iz lige koja je rangirana na petom mjestu, a kvalifikacije za ligaški put (league path) prilagođava se tako da prednost ima klub najbolje rangirane lige u pojedinoj fazi natjecanja".

U praksi, to znači da će eventualnim osvajanjem Europske lige momčadi Matea Kovačića najviše profitirati Lyon, koji je završio na trećem mjestu u Ligue 1 i ne bi morao igrati play-off za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

PO NASLOV Emery: Arsenal i Chelsea igrat će uskoro u finalu Lige prvaka

Kako tumači engleski The Sun, prazninu u ždrijebu Lyonovim ulaskom u skupine popunio bi nizozemski doprvak PSV koji bi, umjesto u treće pretkolo, išao direktno u posljednje, play-off. A viceprvak HNL-a Rijeka bila bi prebačena iz Europske lige u treće pretkolo Lige prvaka!?

Scenarij je to koji je iznenadio ljude na Rujevici pa su u Uefi neslužbenim kanalima zatražili pojašnjenje cijele situacije.

U svakom slučaju, HNL će sljedeće sezone doista dati dva predstavnika u Ligu prvaka, a to mu je omogućio Dinamo dobrim rezultatima u Europskoj ligi u minuloj sezoni.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • kopoddrugimjamukopanos 29.05.2019.

    ovo bi moralo biti istina jer se na acces listi za ovu godinu (https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2019.html) vidi da je zadnji doprvak u kvalifikacijama LP iz grčke a mi smo pozicija ispod što se pomiče ako chelsea osvoji. to je puno teži put od dinamovog jer su sve jaki klubovi iz ozbiljnih zemalja ali porazom se ide direktno u play off europske lige

  • domk 29.05.2019.

    Ništa od toga, ako chelsea osvoji lyon ide direktno, a doprvak Turske i Austrije pocinje od treceg pretkola

  • theHerd 29.05.2019.

    Tovarija na pripremi za aparate. Brbrić: "žalit ćemo se"

Komentiraj...
Vidi sve komentare