To je to što me zanima!

Otac hrvatskog U-17 kapetana: 'Hvala svima, Za dom spremni'

Otac hrvatskog U-17 reprezentativca Nikole Mora proslavio je sinoćnju pobjedu u osmini finala SP-a neprimjerenim statusom na Facebooku uz pozdrav "Za dom"
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska reprezentacija oduševljava igrama na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Jedan od naših junaka je kapetan Nikola Moro, Dinamov dragulj kojeg zbog stila igre uspoređuju s Lukom Modrićem. Njegov otac Miro Moro proslavio je sinoćnju pobjedu protiv Njemačke neprimjerenim statusom na Facebooku koji prenosimo u cijelosti.

"Drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i van nje, zahvaljujem se od srca u ime Nikole i cijele naše obitelji tako mogu slobodno reći i u ime cijele Hrvatske reprezentacije U 17 što nam dajete potporu u ovim sretnim trenucima a znam da ste i vi sretni zato vas pozdravljamo. Bog i Hrvati Za Dom Spremni. Idemo do finala"

Moro stariji svom sinu i suigračima u mladoj reprezentaciji čestitao je istim pozdravom zbog kojeg je Fifa umirovila Josipa Šimunića nakon skandiranja na Maksimiru.

Uoči utakmice protiv Njemačke Miro Moro je napisao:

- Žao mi je saveznika ali i oni će pasti. Bog i Hrvati Za Dom Spremni.

Sve ovo najmanje treba njegovom sinu Nikoli koji na terenu pokazuje kako se bori za Hrvatsku. Nikola Moro zabio je u hrvatskoj 2-0 pobjedi protiv Njemačke. Hrvatska će za polufinale igrati protiv afričkog prvaka Malija, a utakmica je na rasporedu u nedjelju.

Facebook
Idi na 24sata

Komentari 580

  • Tommy Grdic 01.11.2015.

    Evo kako su udbaski sljedbenici krvnika zaokruzili pozdrav ZA DOM SPREMNI, Pa banda nece da prizna da je to povjesni pozdrav a ne Ustaski .Ako su ga Ustase koristili pa oni su ginuli za Hrvatsku cistu I pravednu a ne kao ovu sto su krvnici I agresori ponovo zavladali sa ovom zalosnom Hrvatskom koja ima samo ime, Cestitke Ocu za javljanje a cestitke I deckima , ZA DOM SPREMNI. Eto sada I mene zaokruzite. bando udbaska.

  • Blllack magic 01.11.2015.

    Ne vidim nista sporno u tom pozdravu vec se mogu sramiti novine i svi oni koji taj pozdrav smatraju neprimjerenim.Sram moze biti onoga koji pljuje po HRVATSKOM POZDRAVU. ZDS.

  • Svinjogojac 31.10.2015.

    Dragi Ustaše i Ustašice! (Ne odnosi se na drage Hrvate i Hrvatice) Vođa Ustaškog pokreta, Ante Pavelić, izraz "Za dom spremni!" koristio je od 1932. godine. Taj je izraz postao službeni pozdrav toga pokreta, te se on po uspostavi Nezavisne države Hrvatske (NDH) nalazio na svim službenim dokumentima, te su se njime navodno završavali neki javni događaji i slično. Neki su umjesto pozdrava "Za dom spremni!" koristili skraćeni izraz, "Za dom!" ili "Za poglavnika i dom spremni!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare