To je to što me zanima!

Otpuhala 17. nositeljicu za 49 minuta: Martić u osmini finala!

Hrvatska ima predstavnicu među posljednjih 16 na Roland Garrosu! Nakon Marina Čilića u muškoj konkurenciji, Petra Martić ponovila je rezultat karijere svladavši Sevastovu 6-1, 6-1
Vidi originalni članak

Petra Martić definitivno se vraća na veliku scenu svjetskog tenisa! Hrvatska tenisačica, 290. na rang-ljestvici, senzacionalno je svladala 19. igračicu svijeta, Latvijku Anastasiju Sevastovu, 6-1, 6-1 za samo 49 minuta i izborila osminu finala Roland Garrosa.

Bio je to potpuno jednosmjeran meč u koji je Splićanka, koja se posljednjih godinu i pol muči s ozljedom leđa, ušla uraganski unatoč činjenici što je meč morao biti prebačen sa subote na nedjelju zbog kiše u francuskoj prijestolnici. Čak je triput lomila Latvijku u prvom setu i za 22 minute povela 6-1.

Sevastova je u drugom setu tek uspjela preživjeti svoj prvi servis-gem u kojem je spašavala dvije break-lopte, no potom se ponovo raspala i još dvaput gubila servis.

Martić je odservirala za ponavljanje najvećeg uspjeha na Grand Slamu, četvrtog kola Pariza iz 2012., kada ju je izbacila Njemica Angelique Kerber. Ove je godine u Parizu već dobila šest mečeva jer je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije.

Hrvatica je osvojila čak dvostruko više poena od Latvijke (56-28) i izgubila je svega pet poena nakon prvog servisa (83 posto) što je, uz 71 posto ubačenog prvog servisa, bilo i više nego dovoljno za pobjedu protiv Sevastove u njihovu prvom međusobnom ogledu.

U ponedjeljak će Petra za četvrtfinale igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline, pete nositeljice, koja je rutinski svladala Poljakinju Magdu Linette 6-4, 7-5.

Martić je na ovogodišnjem Roland Garrosu osvojila više bodova nego što ih je imala cijele godine. Na rang-ljestvici uživo skočit će na 126. poziciju, a još je jedna pobjeda dijeli od ulaska u Top 100.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • hbcro7 04.06.2017.

    Lijepo je vidjeti igračicu sa ovakvom varijacijom u igri. Nema puno tenisačica koje su sposobne ovako igrati. Obično je to udri jako i udri jače bez previše taktike. Ovo je baš užitak za gledati.

  • Mthesecond 04.06.2017.

    Baš gledam jučer za nju,čitam kako je preko kvalifikacija dogurala tu,morala proći mukotrpan put da se uopće kvalificira za glavni turnir i reko svaka joj čast,bila je i autsajderica protiv Sevastove koja odlično igra,u dobroj je formi i pomela je i nju...Možda Martić iznenadi kao Mikica,možda ovo nije kraj njenim uspjesima...Bravo za nju,tako se igra...Gdje je Ćorić da se ugleda na nju...

  • hrca50 04.06.2017.

    Svaka čast Petri na meču, a onaj jazavac što komentira, ne bih mu dao ni da komentira pauza u saboru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare