To je to što me zanima!

Otvorene su 14. Paraolimpijske igre: U Londonu je i 25 Hrvata

Idućih 11 dana za medalje će se boriti više od 4000 sportaša iz 165 zemalja svijeta. Hrvati će se natjecati u atletici, plivanju, stolnom tenisu, biciklizmu i streljaštvu
Vidi originalni članak

Svečano otvaranje 14. Paraolimpijskih igara u Londonu počelo je spektakularnim prikazom 'Velikog praska' koji je promatralo oko 80.000 gledatelja. Okupljenima se na stadionu u Stratfordu obratio i slavni fizičar Stephen Hawking, a igre je službeno otvorila kraljica Elizabeta II. 

U ceremoniji otvaranja sudjelovalo je oko 3000 volontera, a idućih 11 dana za medalje će se boriti više od 4000 sportaša iz 165 zemalja svijeta. Među najvećim zvijezdama Paraolimpijade je Oscar Pistorius koji je nastupio i na Olimpijskim igrama. 

Prodano je više od 2,4 milijuna ulaznica, a na Paraolimpijadu je došlo preko pola milijuna posjetitelja iz inozemstva. 

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja nosio je Darko Kralj, koji je na igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju. Hrvatsku u Londonu predstavlja 25 paraolimpijaca u pet sportova. Za medalju ćemo se boriti u atletici, plivanju, stolnom tenisu, biciklizmu i streljaštvu. 


Idi na 24sata

Komentari 12

  • grof_dracula 30.08.2012.

    nadam se istoj medijskoj pozornosti kao i kod olimpijaca od pred par tjedana

  • IvicaMaričić 30.08.2012.

    Tu bi trebali biti najjači osobito ako pošaljemo na natjecanje sve lažne invalide !!

  • mrkvica_1 30.08.2012.

    Za mene osobno, svi učesnici ovih igara bez obzira iz koje su države došli, veliki su heroji i osvajači medalje naj sjajnijeg sjaja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare