To je to što me zanima!

S. Goluža: Ovi igrači su heroji, zato im spuštam kapu do poda

Hrvatski rukometaši s EP-a se vraćaju se s utješnom, drugom, broncom. Peče ih propušteno finale, ali i napisi u medijima zbog čega su se odlučili na šutnju...
Vidi originalni članak

Igrači su jedan drugome poletjeli u zagrljaj, a Slavko Goluža raširio je ruke, stisnuo šake i pustio suzu radosnicu. Hrvatski rukometaši objesili su europsku broncu oko vrata, deseta je to rukometna medalja od hrvatske samostalnosti. Dubok naklon, majstori!

- Ovi igrači su istinski heroji! Već deset godina ova generacija donosi kući medalje, rijetke u hrvatskom sportu, i zato im spuštam kapu do poda. Ovi dečki za mene su najbolji na svijetu, i kad gube i kad pobjeđuju - rekao je izbornik Goluža nakon pobjede 31-27 protiv Španjolske.

No brončani rukometaši, nakon što su uzeli drugu hrvatsku europsku broncu, odlučili su zašutjeti nakon utakmice. Zasmetali su im neki napisi u medijima i zajednički su se odlučili za šutnju.

- Naljutile su ih neke neistine koje su napisane, tako su odlučili i ja ih razumijem. Stalno se potenciraju nekakvi sukobi, poput onog između mene i Balića. I u Švedskoj se pričalo da se svađamo i tučemo, evo sad opet. A sto puta sam ponovio da između nas nema nikakvih problema, od prvog dana funkcioniramo sjajno i podupiremo jedan drugoga. Svi smo kao obitelj, a tako je već godinama. Igračima je 'prekipjelo' i njihovu odluku poštujem - objasnio je Goluža.

Samo su se Igor Vori i Marko Kopljar obratili naciji na konferenciji za novinare.

- Nakon svega što smo prošli u posljednje vrijeme, svih onih treninga, utakmica, uloženog truda i znoja, pa i onog poraza u polufinalu, totalno smo se psihički ispraznili. Iskreno, nisam vjerovao da se možemo ovako dići i uzeti broncu, ali uspjeli smo kad je bilo najteže. Pokazali smo da smo prava klapa, da funkcioniramo odlično - kazao je Vori.

Često je na ovom EP-u odlično funkcionirao i Marko Kopljar. Hrvatska je dobila veliko pojačanje na ovom turniru, Marko je završio u najboljoj sedmorci prvenstva.

- Hvala svim suigračima na podršci koju su mi davali cijelo ovo vrijeme - istaknuo je i Kopljar odlične odnose u svlačionici.

Triput je ova generacija gubile utakmice za treće mjesto, iz četvrtog pokušaja bila je na visini zadatka. Danas protiv Španjolske, ali i na cijelom turniru.

- Imali smo snage, hrabrosti, mudrosti i odlučnosti. Odigrali smo odličan turnir, nedostajalo nam je samo malo sreće - misli izbornik Goluža.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • mazaluna 30.01.2012.

    Ide mi na živce kada treneri nakon poraza ližu dupe svojim igračima.FUJ

  • saler 30.01.2012.

    Hm,ne žele dati komentare za novine??Pa mi čitamo te novine,narod koji je cijelo vrijeme bio uz vas,gledao vas,pratio i navijao za vas u Beogradu.Nas s time bojkotirate a ne novinare,a to nije lijepo...ali svejedno svaka Vam čast na medalji....ponosni smo na vas...

  • JosipGrubišić 30.01.2012.

    Kauboji!!!??? Ma, malo morgen! Prije bi se reklo kuuuuukaviceeeee!!! Strašljiiiiivciiii!!! Goluža izbornik??? Ma, malo morgen! Izbornik - nikakav! Motivator - nikakav! Hooooćemooo Liiiinuuu nazad! A, ti Baliću..bolje bi bilo da igraš i vodiš kauboje...do pobjede, nego što izigravaš izbornika. Ocjene igrača u utakmici sa Srbijom: Alilović 0, Balić 0,00, Vori 5x0,00, Duvnjak 0,00, Lacković 2, Kopljar 4, Musa...katastrofa (taj znade samo praviti prekršaje u napadu....ostali također katastrofa. E, moji dečki, još jedanput ste pokazali stari hrvatski jal...kad je najteže vi... u pravilu obavezno zakažete! Dečki moji...na muci se poznaju junaci! A, vi ste, daleko od toga da budete junaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare