To je to što me zanima!

'Ovi Lakersi su užas! Ne mogu više, evo vam loža za 5 dolara'

Ljetni dolazak LeBrona Jamesa Hollywoodu je donio euforičnu nadu u povratak show-timea i lova na titulu (barem zapadne konferencije). Više od mjesec dana prije play-offa Lakersi su u rasulu. Navijače 'pere depra'
Vidi originalni članak

LA Lakers druga su najtrofejnija momčad u povijesti NBA lige sa 16 osvojenih naslova (Boston ima jedan više). Lakersi titulu nisu slavili od 2010., pobjedom u finalu baš protiv Celticsa, u zadnjoj trofejnoj sezoni grandioznog košarkaša Kobea Bryanta.

Prošlo ljeto zlatno-purpurni dio Los Angelesa upao je u malo jaču euforiju. Magic Johnson na poziciji 'predsjednika košarkaških operacija' Lakersima je doveo najdostojnije moguće pojačanje: za LAL je potpisao - najbolji igrač svijeta LeBron James.

Napokon opet: show-time. Basket i Hollywood u dobro poznatoj zvjezdanoj simbiozi. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, pun iskustva i sa znanjem osvajanja naslova kao najbolji oslonac mladim LA-talentima u usponu.

Nepunih osam mjeseci kasnije Lakersi su teška depra i rasulo ljetnih ambicija. Magic se gubi, momčad nema kemiju, LeBron James javno omalovažava suigrače, a svjetske zvijezde koje su stalni 'dekor' tribina počinju glasno izražavati razočaranje.

Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger, Leonardo DiCaprio, Charlize Theron, Kevin Hart... Iz Staples Centra odlaze spuštenih noseva. LeBronovim Lakersima i play-off postaje samo teorija, a Snoop Dogg sa preko 17 milijuna 'followera' na Twitteru razočarano nudi svoju ložu za 5 dolara, konstatira kako LeBronu treba pomoć, da je sezona izgubljena, da Lakerse sve treba rastjerati počevši s trenerom itd., itd...

Lakersi imaju najspecifičniji pa samim time i najutjecajniji mogući 'vox populi' koji dopire apsolutno svugdje. Samo još New York ima tu atmosferu da svaku domaću tekmu gledaju bar dva-tri navijača koji su - veće zvijezde od igrača. A Lakersi u najvažnijim uredima više nemaju Jerryja Westa da smireno dijagnosticira problem i nađe najbolji mogući put do uspjeha koji će vlasnici, koliko im god na prvu možda i čudno zvučalo, slijediti jer... Kad 'Logo' govori svi šute i (po)slušaju. Pa onda u pravilu i osvajaju trofeje.

Temelji nisu dobro napravljeni. Ovim Magicovim Lakersima ostao je show-time bez osnovnog sadržaja: vrhunske košarke. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 05.03.2019.

    nisu smjeli trejdat zubca da su doveli lebrona prije par sezona ovako,,, dogodine moraju dovest duranta i da james bud zdrav i onda tek mogu sanjati top 3

  • shalafeyn 05.03.2019.

    Hahahahahahha James ne moze sam?!?! Pa zasto su Kuzma i Ingram onda oko 20 poena svaku tekmu? Kak mogu Clippersi? Kak mogu Spursi? Kak mogu KINGSI?!?!?!

  • Doks23 05.03.2019.

    Ovaj takozvani kralj zna samo kmečati. Optužuje suigrače da su katastrofa... kako bi onda netko želio i igrati s tim čudakom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare