To je to što me zanima!

Ovo će promijeniti Premiership: Newcastle je kupio šeik 14 puta bogatiji od Cityjevog vlasnika!

'Da sam u upravi bilo kojeg drugog kluba Premiershipa bio bih zabrinut jer se radi o najbogatijem, 'najdubljem' i najsuverenijem fondu na svijetu. Uz Man. City i PSG bit će 'glavni igrači' na tržištu', rekao je novinar BBC-a
Vidi originalni članak

Ma kakvi šeik Mansour iz Manchester Cityja ili PSG-ov Nasser Al-Khelaifi, svi su oni miljama, na računu i u daljini, daleko otkad je tu novi 'šef šeikova' i daleko najbogatiji čovjek u nogometnom biznisu - saudijski princ Mohammed Bin Salman na čelu 'Saudi Arabia Public Investment Funda' koji je kupio Newcastle United!

LUDNICA NA ULICAMA Slavlje u Newcastleu: Saudijski princ težak 320 milijardi funti kupio slavni engleski klub!

Uz podsmijeh se prošlog ljeta spominjalo kako je Kylian Mbappé na meti spomenutog premierligaša kao još niz velikih imena, a sad bi to mogla postati realnost. Kako navodi BT Sport, s vrijednošću od 320 milijardi funti, odnosno oko 377 milijardi eura u velikoj prašini iza sebe ostavlja Mansoura čija je vrijednost 'tek 23.2 milijarde funti (27 milijardi eura)' i mogao bi donijeti velike promjene u Premiership.

Naravno, prvo će mu biti problem financijski fair-play, ali ako su mu se kolege snašle, zašto ne bi i on. Navijači već par dana slave pred stadionom, napokon su se riješili omraženog vlasnika Mike Ashleyja, a za oko 355 milijuna eura dolazi novi vlasnik. Preciznije, 'svrake' je kupio spomenuti saudijski konzorcij na čijem je čelu princ Mohammed.

- Da sam u upravi bilo kojeg drugog kluba Premiershipa bio bih zabrinut jer se radi o najbogatijem, 'najdubljem' i najsuverenijem fondu na svijetu. Uz Manchester City i PSG bit će 'glavni igrači' na tržištu, moći će promijeniti izgled svjetskog nogometa kao što su to oni napravili.

A princ već kreće u reorganizaciju kluba te se spominju tri nova rješenja na klupi nakon što Steveu Bruceu i ne ide najbolje ove sezone. Spominje se menadžer Leicestera Brendan Rodgers koji tamo radi dobar posao, zatim Steven Gerrard iz Glasgow Rangersa, dok je u igri bio i Rafa Benitez, ali kako ima lošije rezultate u Evertonu, polako odustaju od njega.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to odraziti na sliku ne samo engleskog, već i svjetskog nogometa, a ovaj bi klub mogao dočekati sudbinu kakvu je imao u filmu 'Gol' sa Santiagom Munezom. Teško da su neki današnji igrači 'sanjali da će doći igrati u Newcastle', ali bar će se moći izvući da su došli u 'klub velike tradicije i s odličnim navijačima. Nova era (najvjerojatnije) počinje.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • zlonca 08.10.2021.

    Samo lova. To je njima u igri. Ionako je nisu zaradili. Kao naši ekonomisti. Znaju sa lovom kad je ima. A kad je nema, e onda nastanu problemi.

  • robluc 08.10.2021.

    još malo ce svaki klub biti u vlasnistvu arapa i svake tekma ce bit derbi

  • Freankye 08.10.2021.

    Pa neće uložit $320B u klub.🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare