To je to što me zanima!

Ovo je najplaćenija sportašica na svijetu: Serena se umirovila, ali i dalje je pri samom vrhu...

Ukupni prihodi deset najplaćenijih sportašica svijeta samo su deset posto od sportskih natjecanja dok njih 90 posto dolazi od sponzora i poslovnih aktivnosti
Vidi originalni članak

U profesionalnom svijetu sporta vrti se ogroman novac, a na vrhu ljestvice najplaćenijih nalaze se tenisačice. Japanka Naomi Osaka (24), trenutačno 44. tenisačica na WTA listi, najplaćenija je sportašica na svijetu, a iza nje slijedi Serena Williams (40). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četverostruka Grand Slam pobjednica koja je pomogla u podizanju svijesti o problemima mentalnog zdravlja u sportu, prošle godine zaradila je 57,3 milijuna dolara.

Bivša prva tenisačica svijeta Serena Williams, koja je ove godine u trećem kolu US Opena odigrala posljednji meč u karijeri, u 2021. zaradila je 45,9 milijuna dolara. Williams je u karijeri osvojila 23 Grand Slam turnira te je šesterostruka osvajčica US Opena.

Na trećem mjestu nalazi se njezina sestra Venus Williams, sedmerostruka Grand Slam osvajačica, koja je zaradila 11,3 milijuna dolara. 

Posljednjih godina svaki od Grand Slam tunira povećavao je nagradni fond, a prvi je počeo US Open. Isti je 2019. godine iznosio 57 milijuna da bi ove godine porastao na 60 milijuna dolara. 

Na četvrtom mjestu nalazi se američka gimnastičarka Simone Biles sa zaradom od 10,1 milijun dolara dok iza nje slijedi španjolska tenisačica Garbine Muguruza s 8,8 milijuna dolara. 

Ukupni prihodi deset najplaćenijih sportašica svijeta samo su deset posto od sportskih natjecanja dok njih 90 posto dolazi od sponzora i poslovnih aktivnosti. 

Deset najboljih sportašica zaradilo je ukupno 167 milijuna dolara što je povećanje za 23 posto u odnosu na listu za 2020. godinu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • NIKE 08.10.2022.

    Neka svojim oblinama, kao na društvenim mrežama, privuku pažnju i bolju zaradu.

  • Libtard agenda 07.10.2022.

    Evo agende. Uh. Sve bojkotirati.

  • Go woke, go broke 07.10.2022.

    300 muških srednjoškolaca samo u SAD-u su brži od najbrže šprinterice na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare