To je to što me zanima!

'Ovo je najveće natjecanje na svijetu, a mi smo uzele srebro'

Hrvatske rukometašice na pijesku izgubile su u finalu od Argentinki na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Rukometaši su također izgubili od domaćina Argentinaca, ali u borbi za broncu
Vidi originalni članak

Finale olimpijskih igara san je svakog sportaša. Ponosni smo na ovo srebro, rekla je Iva Kanjugović, izbornica ženske reprezentacije u rukometu na pijesku koja je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu u finalu izgubila od Argentine.

Povijesni uspjeh

- Osvojili smo srebro na najvećem natjecanju na svijetu. Pogreške su nas koštale zlata, ali cure su dale sve od sebe. Ženski rukomet na pijesku ima svjetlu budućnost - dodala je izbornica Kanjugović, prenosi Beach Handball Croatia.

Rukomet na pijesku na Olimpijskim igrama mladih igra se od ove godine.

Djevojke su bile u skupini s Mađarskom, Kineskim Taipejima, Američkom Samoom, Mauricijusom i Rusijom.

ZA DEČKE DRUGA PRAVILA Napali IHF! One moraju igrati polugole, a još su tinejdžerice

Lako su prošle u drugi krug natjecanja, tamo su izgubile od Argentine i Nizozemske, ali pobjedom protiv Paragvaja osigurale su četvrto mjesto i polufinale.

pravila rukometa na pijesku

  • u rukometu na pijesku igra se loptom veličine 1 ili 2, golmanov prostor je 6x12 metara
  • prostor za igru je 15x12 metara
  • igraju tri igrača plus golman
  • svaka momčad ima ukupno 10 igrača
  • igra se na dva seta (svaki po 10 minuta)
  • svaki se set boduje zasebno.
  • ako je neriješeno, vrijedi pravilo 'zlatnoga gola' - tko prvi zabije, osvaja set
  • običan gol vrijedi 1 bod, golovi iz cepelina i pirueta 2 boda, gol s gola na gol također 2 boda kao i gol koji zabije igračica ili igrač koji nose poseban marker
  • ako bude 1-1 u setovima, ide se u raspucavanje - dodavač i pucač protiv golmana. Svaka momčad izvodi pet kontri s pet različitih pucača

Dočekale su ih Nizozemke, a naše su im cure vratile za poraz u tom drugom krugu te s 2-0 prošle u finale protiv Argentine, ekipe koja ih je također dobila u drugom krugu, a sad ih je čekala u borbi za zlato. Naše su djevojke bile malo impresionirane, Argentinke su na krilima navijača slavile 2-0 u setovima i uzele zlato.

Rukometaši pali u borbi za broncu

Hrvatski rukometaši završili su četvrti nakon što su u borbi za broncu izgubili, kao i djevojke, od domaćina Argentinaca 2-0. U polufinalu su od njih bili bolji Španjolci, koji su kasnije osvojili olimpijsko zlato protiv Portugala u finalu.

- Borili smo se za medalju na Olimpijskim igrama, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni. Medalja je trebala biti kruna ove generacije. Nema veze, idemo dalje. Dečke sad čeka naporan rad i jačanje mentalne snage kroz dokazivanje u klubovima i seniorskoj reprezentaciji u rukometu na pijesku - rekao je izbornik Mladen Paradžik.

Srebrom rukometašica na pijesku, mladi hrvatski olimpijci trenutačno imaju četiri osvojene medalje. Prethodno je ekipno zlato i pojedinačnu broncu osvojila judašica Ana Viktorija Puljiz te još jednu broncu taekwondašica Lena Stojković.

Olimpijske igre mladih završavaju 18. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ciribimba 14.10.2018.

    Pocea san masturbirat na sliku dva puna erekcija na sliku 6 i svrsetak na sliku 12 po svim argentinskim guzama... to im je kazna jer su nas dobille😁 Zenska guza je njihov nalipsi dio tjela i nek se s njim ponose. Ma idem ih opet kaznit uf ✊✊✊💦💦💦

  • Pošten ko političar 14.10.2018.

    A kaj ćeš kad izgubiš u finalu, moraš se zadovoljit srebrom. Ma bitno je da smo dobili Argentinu u nogometu, a ovakvi marginalni sportovi tipa taj rukomet na pijesku, curling i slično, ak prođe, prođe.

  • Kamičko 14.10.2018.

    Zakaj frajeri ne igraju golih guzica? Di su sad bapske udruge?

Komentiraj...
Vidi sve komentare