Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Ovo je najveće natjecanje na svijetu, a mi smo uzele srebro'

'Ovo je najveće natjecanje na svijetu, a mi smo uzele srebro'
13

Hrvatske rukometašice na pijesku izgubile su u finalu od Argentinki na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Rukometaši su također izgubili od domaćina Argentinaca, ali u borbi za broncu

VIDEO

Finale olimpijskih igara san je svakog sportaša. Ponosni smo na ovo srebro, rekla je Iva Kanjugović, izbornica ženske reprezentacije u rukometu na pijesku koja je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu u finalu izgubila od Argentine.

2018 Youth Olympic Games

Povijesni uspjeh

- Osvojili smo srebro na najvećem natjecanju na svijetu. Pogreške su nas koštale zlata, ali cure su dale sve od sebe. Ženski rukomet na pijesku ima svjetlu budućnost - dodala je izbornica Kanjugović, prenosi Beach Handball Croatia.

Rukomet na pijesku na Olimpijskim igrama mladih igra se od ove godine.

Djevojke su bile u skupini s Mađarskom, Kineskim Taipejima, Američkom Samoom, Mauricijusom i Rusijom.

Napali IHF! One moraju igrati polugole, a još su tinejdžerice
Napali IHF! One moraju igrati polugole, a još su tinejdžerice

Lako su prošle u drugi krug natjecanja, tamo su izgubile od Argentine i Nizozemske, ali pobjedom protiv Paragvaja osigurale su četvrto mjesto i polufinale.

pravila rukometa na pijesku

  • u rukometu na pijesku igra se loptom veličine 1 ili 2, golmanov prostor je 6x12 metara
  • prostor za igru je 15x12 metara
  • igraju tri igrača plus golman
  • svaka momčad ima ukupno 10 igrača
  • igra se na dva seta (svaki po 10 minuta)
  • svaki se set boduje zasebno.
  • ako je neriješeno, vrijedi pravilo 'zlatnoga gola' - tko prvi zabije, osvaja set
  • običan gol vrijedi 1 bod, golovi iz cepelina i pirueta 2 boda, gol s gola na gol također 2 boda kao i gol koji zabije igračica ili igrač koji nose poseban marker
  • ako bude 1-1 u setovima, ide se u raspucavanje - dodavač i pucač protiv golmana. Svaka momčad izvodi pet kontri s pet različitih pucača

Dočekale su ih Nizozemke, a naše su im cure vratile za poraz u tom drugom krugu te s 2-0 prošle u finale protiv Argentine, ekipe koja ih je također dobila u drugom krugu, a sad ih je čekala u borbi za zlato. Naše su djevojke bile malo impresionirane, Argentinke su na krilima navijača slavile 2-0 u setovima i uzele zlato.

The Women 2018 Youth Olympic Games 2018 Youth Olympic Games
2018 Youth Olympic Games

Rukometaši pali u borbi za broncu

Hrvatski rukometaši završili su četvrti nakon što su u borbi za broncu izgubili, kao i djevojke, od domaćina Argentinaca 2-0. U polufinalu su od njih bili bolji Španjolci, koji su kasnije osvojili olimpijsko zlato protiv Portugala u finalu.

- Borili smo se za medalju na Olimpijskim igrama, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni. Medalja je trebala biti kruna ove generacije. Nema veze, idemo dalje. Dečke sad čeka naporan rad i jačanje mentalne snage kroz dokazivanje u klubovima i seniorskoj reprezentaciji u rukometu na pijesku - rekao je izbornik Mladen Paradžik.

2018 Youth Olympic Games

Srebrom rukometašica na pijesku, mladi hrvatski olimpijci trenutačno imaju četiri osvojene medalje. Prethodno je ekipno zlato i pojedinačnu broncu osvojila judašica Ana Viktorija Puljiz te još jednu broncu taekwondašica Lena Stojković.

Olimpijske igre mladih završavaju 18. listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica