To je to što me zanima!

Dan derbija: Luka i Mateo kod Vrsaljka, Mourinho na Wengera

Derbije danas igraju Atletico i Real, Borussia (D) i Bayern te Arsenal i Manchester United koji će prvi na teren (13.30). Borussija i Bayern igraju od 18.30, a Atletico i Real u 20.45
Vidi originalni članak

Vikend je rezerviran za sport, a ovaj vikend kao malo koji doista obiluje nogometnim uzbuđenjima. Derbi se nižu jedan za drugim cijelu subotu, a sve završava nedjeljnom ludnicom na San Siru u utakmici Milana i Intera.

Manchester United - Arsenal (subota, 13.30)

No krenimo redom, danas već od 13.30 na travnjak će Manchester United i Arsenal. 

Manchester United posljednji je put na Old Traffordu od Arsenala izgubio prije deset godina. “Vragovi” Josea Mourinha danas protiv “topnika” nisu favoriti. Uostalom, prije reprezentativne stanke u četiri posljednja kola Premiershipa pobijedili su tek jednom.

Mourinhu nedostaju Valencia, Bailly, Smalling i Shaw, a Arsene Wenger ne može računati na Welbecka, Cazorlu, Pereza i Mertesackera, a upitan je Sanchez.

Borussia Dortmund - Bayern (subota, 18.30)

Dortmundska Borussia u subotu ugošćuje Bayern (18.30 sati), za kojim zaostaje šest bodova.

Bavarcima će nedostajati Robben, Javi Martinez i Coman, dok je nastup Vidala i Coste upitan. Borussiji je, pak, otpao Reus.

- Šteta, Reus je sjajan igrač i žao mi je što neće igrati protiv nas - rekao je trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Možda navijači i ljubitelji nogometa i žale što Reusa nema, no Ancelottiju će to sigurno olakšati posao. Talijan nije u lagodnoj poziciji kao njegovi prethodnici prijašnjih godina. Nakon 10 utakmica ima 24 boda i drugi je na tablici s tri boda i utakmicom manje od Leipziga. Borussia je pak tek peta s 18 bodova i pobjeda protiv Bayerna nužna joj je za nastavak lova na vodeće.

Atletico Madrid - Real Madrid (subota, 20.45)

Luka Modrić prvi će put početi utakmicu za Real od 27. rujna, a u madridskom derbiju protiv Atletica (20.45 sati) u veznom će redu od prve minute zaigrati i Mateo Kovačić.


Hrvatska veza tako će predvoditi “kraljevski klub” na Vicente Calderonu. Zbog ozljeda nedostaju Kroos i Casemiro, pa je Kovačić izbio u prvi plan. Zinedine Zidane ne može računati niti na napadača Alvara Moratu, no treninzima se vratio Francuz Karim Benzema.

- Benzema se osjeća bolje, no pitanje je hoće li igrati - istaknuo je Zidane.

Cristiano Ronaldo lovi rekord Alfreda di Stefana, koji je u derbijima s Atleticom zabio 17 golova. Ronaldo je zasad “rojiblancosima” utrpao 15.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 19.11.2016.

    Današnja tekma Reala i Atletica će biti sve osim laka, tj biti će čupavo kao i do sada. Nadam se pozitivnom ishodu no razum govori drugačije. Na calderonu su u tekučoj godini padali Bayern dva puta, Barca ,Real tako da bi x bio kao pobijeda. Ne vidim baš načina kako izbjeći poraz osim neke lude tekme pojedinog Realovog igrača. obzirom na silne ozljede upasti će igrači koji nisu baš u nekoj formi (james,Isco,varane,) i mislim da će se itekako u ovoj utakmici osjetiti nedostatak Casemira ,Pepea i Morate koji je u zadnje vrijeme jako dobar. Modrić još nije u natjecateljskoj formi, Kova je također imao problem sa stopalom. Benzema je također bio povrijeđen, kad tome pridodamo da im inače na Calderonu ne ide i ne baš bajnu formu Ronalda ne znam što bi rekao osim da će im trebati sreće danas da ne izgube utakmicu. Atletico zna kiksati u gostima kao prošlo kolo protiv Sociedada ili Sevile ali doma je zbilja jako jako težak protivnik. Najviše bi volio od svih da Real pobijedi sa više golova razlike no treba biti realan i priznati da tu Real neće dana pobijediti. Atletico je na Real uvijek nabrijan 120% i idu kao da im je to zadnja tekma. X bi prihvatio s obje ruke.

  • Compton 19.11.2016.

    Dns imam baš neki jaki filing da ovo Borussia dobiva, fini kof, ko ima muda može na hendicep stavit, 2:0, 3:1, kažem neki gro jaki osjećaj

  • frano3_1 19.11.2016.

    Za real.3-0

Komentiraj...
Vidi sve komentare