Obavijesti

Sport

Komentari 44

Dan derbija: Luka i Mateo kod Vrsaljka, Mourinho na Wengera

Dan derbija: Luka i Mateo kod Vrsaljka, Mourinho na Wengera
1

Derbije danas igraju Atletico i Real, Borussia (D) i Bayern te Arsenal i Manchester United koji će prvi na teren (13.30). Borussija i Bayern igraju od 18.30, a Atletico i Real u 20.45

VIDEO

Vikend je rezerviran za sport, a ovaj vikend kao malo koji doista obiluje nogometnim uzbuđenjima. Derbi se nižu jedan za drugim cijelu subotu, a sve završava nedjeljnom ludnicom na San Siru u utakmici Milana i Intera.

Manchester United - Arsenal (subota, 13.30)

No krenimo redom, danas već od 13.30 na travnjak će Manchester United i Arsenal. 

Manchester United posljednji je put na Old Traffordu od Arsenala izgubio prije deset godina. “Vragovi” Josea Mourinha danas protiv “topnika” nisu favoriti. Uostalom, prije reprezentativne stanke u četiri posljednja kola Premiershipa pobijedili su tek jednom.

Mourinhu nedostaju Valencia, Bailly, Smalling i Shaw, a Arsene Wenger ne može računati na Welbecka, Cazorlu, Pereza i Mertesackera, a upitan je Sanchez.

Borussia Dortmund - Bayern (subota, 18.30)

Dortmundska Borussia u subotu ugošćuje Bayern (18.30 sati), za kojim zaostaje šest bodova.

Bavarcima će nedostajati Robben, Javi Martinez i Coman, dok je nastup Vidala i Coste upitan. Borussiji je, pak, otpao Reus.

- Šteta, Reus je sjajan igrač i žao mi je što neće igrati protiv nas - rekao je trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Možda navijači i ljubitelji nogometa i žale što Reusa nema, no Ancelottiju će to sigurno olakšati posao. Talijan nije u lagodnoj poziciji kao njegovi prethodnici prijašnjih godina. Nakon 10 utakmica ima 24 boda i drugi je na tablici s tri boda i utakmicom manje od Leipziga. Borussia je pak tek peta s 18 bodova i pobjeda protiv Bayerna nužna joj je za nastavak lova na vodeće.

Atletico Madrid - Real Madrid (subota, 20.45)

Luka Modrić prvi će put početi utakmicu za Real od 27. rujna, a u madridskom derbiju protiv Atletica (20.45 sati) u veznom će redu od prve minute zaigrati i Mateo Kovačić.


Hrvatska veza tako će predvoditi “kraljevski klub” na Vicente Calderonu. Zbog ozljeda nedostaju Kroos i Casemiro, pa je Kovačić izbio u prvi plan. Zinedine Zidane ne može računati niti na napadača Alvara Moratu, no treninzima se vratio Francuz Karim Benzema.

- Benzema se osjeća bolje, no pitanje je hoće li igrati - istaknuo je Zidane.

Cristiano Ronaldo lovi rekord Alfreda di Stefana, koji je u derbijima s Atleticom zabio 17 golova. Ronaldo je zasad “rojiblancosima” utrpao 15.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"