To je to što me zanima!

Nije šala: Srbi izračunali da su najuspješnija nacija na Igrama

Srbija je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila osam medalja od kojih su dvije zlatne. No izračunali su da su oni najuspješnija nacija na Igrama, bolji od Amerikanaca i Rusa...
Vidi originalni članak

Nije šala, Srbija je pobjednik Olimpijskih igara, vrišti naslov s Kurira

Zanimljivom računicom susjedi su došli do podatka da su ispred Amerikanaca i Rusa te da su najuspješnija nacija na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Kako su najbolji s dva osvojena zlata? Ovako

Iako su osvojili tek dva zlata i ukupno osam medalja, Srbi su izračunali da su u Rio poslali 103 sportaša, a oni su osvojili 54 medalje što je 52 posto uspješnosti.

Srbi su osvajali odličja uglavnom u kolektivnim sportovima (zlato vaterpolista, srebro košarkaša i odbojkašica te bronca košarkašica). Kad se tome pridodaju odličja hrvača Damira Štefaneka, skakačice u dalj Ivane Španović, Tijane Bogdanović u taekwondou te kajakaša Zorića i Tomićevića, dolazimo do brojke od 54. 

Po toj pomalo neobičnoj računici SAD je iza Srbije jer je u Rio poslao 555 sportaša koji su osvojili 262 medalje (47 posto), a treći su Rusi koji su sa 282 sportaša na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojili 110 medalja (39 posto). 

Idi na 24sata

Komentari 401

  • cro007 26.08.2016.

    po nihovim izracunima oni su i rat dobili

  • vrh 25.08.2016.

    srpska matematika je oduvijek bila samo njima razumljiva

  • hoohlahoop 25.08.2016.

    umirem od smijeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare