To je to što me zanima!

Ovo mogu samo rijetki: Hrabra Dina danas osvaja La Manche

Mlada splitska plivačica od utorka je u Engleskoj, gdje je čekala povoljne vremenske prilike za preplivavanje La Manchea. Danas oko osam ujutro napokon je dobila dozvolu i krenula u ovaj sjajan pothvat
Vidi originalni članak

Napokon se vrijeme u kanalu popravilo i nakon četiri dana čekanja Dina Levačić krenula je jutros oko 8 sati u 'osvajanje' La Manchea. U pratnji broda Masterpiece na kojem su njeni roditelji, ova hrabra djevojka trebala bi isplivati kanal za nešto manje od 10 sati.

Koliko će to biti zahtjevan pothvat najbolje svjedoče fotografije i podatak da je temperatura mora 16 stupnjeva dok je temperatura zraka svega sedam stupnjeva. Prvu četvrtinu kanala Dina je isplivala za dva i pol sata što znači da drži željeni ritam.

Inače, La Manche je širok oko 34 kilometra, no zbog jakih struja koje uz britanski otok idu prema jugu, a uz kopno prema sjeveru uobičajeno je da plivači moraju otplivati oko 40 kilometara do cilja. S broda Masterpiece stižu vijesti kako se Dina dobro osjeća, a i vrijeme je za prilike u kanalu dobro, poluoblačno, bez previše vjetra i valova.

Preplivavanjem La Manchea Dina bi zatvorila trostruku krunu, te postala tek jedna od šest plivača u svijetu kojima bi u 90 dana uspjelo preplivati otok Manhatan, kanal između Cataline i Los Angelesa te La Manche.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Haen 17.09.2017.

    O ovakvim osobama treba pisati a ne o pvc maji i lidiji j....bacic Svaka cast curo.... Samo naprijed

  • bukachev 17.09.2017.

    svaka ti cast,samo naprijed!!!!!!!!!!!!!

  • 17.09.2017.

    sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare