To je to što me zanima!

Ovo neće bacati: Sara Kolak je dobila srednjovjekovno koplje...

Renesansni festival u Koprivnici posjetila je i zlatna olimpijska pobjednica u bacanju koplja. Organizatori su se pobrinuli da Sara Kolak ne ode bez prigodnog poklona...
Vidi originalni članak

Senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja bila je zvijezda 11. renesansnog festivala u Koprivnici koji je počeo kostimiranom povorkom od središnjeg koprivničkog trga do gradskih bedema.

Sara Kolak posjetila je festival, a organizatori su se pobrinuli da ne ode bez prigodnog poklona. Zlatna olimpijka dobila je repliku srednjovjekovnog koplja. Skromna Ludbrežanka bila je oduševljena poklonom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na festivalu u Koprivnici sudjeluju viteške skupine iz Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke, Austrije, Mađarske i BiH. Očekuje se kako će renesansni festival posjetiti preko 50.000 gostiju, a najviše pozornosti plijenit će borbe vitezova.

U sklopu festivala održava se i kulinarsko natjecanje za najboljeg renesansnog kraljevskog kuhara, a u natjecanju sudjeluju profesionalni kuhari. Svim posjetiteljima festivala jelo se poslužuje u drvenim i keramičkim posudama.

Za glazbu su zaduženi kostimirani glazbenici koji će svirati do mraka, a onda slijedi zvuk topova i zveckanje oružja jer je na rasporedu prizor opsade grada koji uvijek oduševi posjetitelje. To je rezervirano za subotu i nedjelju navečer.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • komentator__Luka 28.08.2016.

    jel to sestra od Domagoja vide?

  • vilim 28.08.2016.

    A je li joj dečko ubacio svoje koplje ??..

  • 78fernandes 28.08.2016.

    Nece bacati al ce ga primati

Komentiraj...
Vidi sve komentare