Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Ovo neće bacati: Sara Kolak je dobila srednjovjekovno koplje...

Renesansni festival u Koprivnici posjetila je i zlatna olimpijska pobjednica u bacanju koplja. Organizatori su se pobrinuli da Sara Kolak ne ode bez prigodnog poklona...

renesansa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
33 komentara

Senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja bila je zvijezda 11. renesansnog festivala u Koprivnici koji je počeo kostimiranom povorkom od središnjeg koprivničkog trga do gradskih bedema.

Sara Kolak posjetila je festival, a organizatori su se pobrinuli da ne ode bez prigodnog poklona. Zlatna olimpijka dobila je repliku srednjovjekovnog koplja. Skromna Ludbrežanka bila je oduševljena poklonom.

Na festivalu u Koprivnici sudjeluju viteške skupine iz Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke, Austrije, Mađarske i BiH. Očekuje se kako će renesansni festival posjetiti preko 50.000 gostiju, a najviše pozornosti plijenit će borbe vitezova.

U sklopu festivala održava se i kulinarsko natjecanje za najboljeg renesansnog kraljevskog kuhara, a u natjecanju sudjeluju profesionalni kuhari. Svim posjetiteljima festivala jelo se poslužuje u drvenim i keramičkim posudama.

Za glazbu su zaduženi kostimirani glazbenici koji će svirati do mraka, a onda slijedi zvuk topova i zveckanje oružja jer je na rasporedu prizor opsade grada koji uvijek oduševi posjetitelje. To je rezervirano za subotu i nedjelju navečer.

renesansa | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

renesansa | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

renesansa | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message