To je to što me zanima!

Ovo nema nigdje: Maccabi Tel Aviv će igrati s dvije momčadi

Najtrofejniji izraelski košarkaški klub odlučio se na potez koji nikad nije viđen - imat će dvije momčadi, jednu za prvenstvo, drugu za Euroligu. Imat će različite trenere, stručne stožere, igrače...
Vidi originalni članak

Zbog ograničenog broja stranaca u izraelskom prvenstvu, ne možemo funkcionirati. To je kao da boksaču za vrijeme meča zavežete ruke. Napravili smo analizu i odlučili da je najbolja opcija da napravimo dvije momčadi, jedna koja će igrati domaće prvenstvo i drugu, koja će igrati Euroligu, Maccabijevo je službeno priopćenje.

Posljednji naslov Maccabi je osvojio 2014., a od tada su u problemima i ne mogu pronaći dobitnu formulu. Ove sezone opet su odigrali katastrofalno i nisu uspjeli izboriti četvrtfinale. Stoga su se odlučili na radikalan potez, kakav nije viđen u povijesti košarke. Od sljedeće sezone imat će dvije momčadi - jednu koja će igrati domaće prvenstvo, imati jednog trenera i stručni stožer i drugu, koja će nastupati u Europskoj ligi, a ta će imati drugog trenera i drugi stručni stožer.

Dvije momčadi imala je i Cedevita, no to nije ni izbliza sličan primjer. Bila je to ista momčad, s istim trenerom, u kojoj su se rotirali igrači, jedni su igrali regionalnu ligu i Europu, drugi domaće prvenstvo. Mnogi košarkaški klubovi šokirani su ovakvom odlukom Maccabija jer smatraju da oslikava arogantnost i bahatost izraelskog košarkaškog diva. 

Trener Maccabija trenutačno je bivši hrvatski košarkaški izbornik Neven Spahija, no još nije odlučeno koju će, od te dvije momčadi, voditi naš stručnjak. Maccabi će sljedeće sezone sve karte baciti na Euroligu, pa je očekivati da će Spahija voditi onu, nazovimo je tako, europsku. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mestar 09.04.2018.

    To nije nista novo u engleskoj to odavno klubovi koriste u svojim kup utakmicama gdje igra vecinom druga ekipa tek pri kraju obace nekoliko prvotimaca tako sve do finala.Zsto to englezi rade? Rade da odrze te male siromasne klubove u isto vrijeme da se ne pobune domaci igraci koji ne mogu igrat u njihovim najboljim klubovima, pa neki od njih nemaju ni jednog sve stranci.Sport nije vise sto je bio da igrra kvart protiv kvarta sve mladici iz kvartova koje dodu gledat svi da podrze svoje. Toga vise nema ni sportasa niti je ljude zanimaju furesti.Kod nas je to tesko izvedivo posto su svi siromasni klubovi i da imaju sve strance opet bi u euroligi mogli igrat u trecoj cetvrtoj ligi to je dokazao mamic dinamo sa svojom legijom stranaca gdje nije imamao ni jednoh decka purgera iz kvarta pa stotinjak gledatelja protiv jednih od tih najbogatijih iz dva razloga znaju da je velika razlika u kvaliteti pa ni ti bogati ne dovedu svoje najbolje ili ih cuvaju da se ne povrijede.Neki misle da ce to rijesit ozivljavanjem jugolige ali se varaju, rezultat ce bit isti poslije godinu dvije samo ce bit tuca i razbijanje po stadionu mjestima i gradu.

  • ballboa 09.04.2018.

    Kao dinamo sto ima dvije momcadi haha

  • Armin van Buuren 09.04.2018.

    Ne znam zašto im se uopće i dozvoljava nastup u Euroligi jer i o geografiji bi se dalo pričati,a i kada bi to izostavili nitii po rezultatima ne zaslužuju biti u Euroligi jer zadnjih godina u Izraelskom prvenstvu redovito ispadaju u polufinalima playoffa,a i zadnjih par godina u Euroligi nisu ništa posebno napravili i ne mogu doći do top 8.

Komentiraj...
Vidi sve komentare