To je to što me zanima!

Ovoga nema ni u Hollywoodu: Gubila je 6-0, 5-0 pa pobijedila

Nikad nisam posumnjala u pobjedu, našalila se nakon nevjerojatnog preokreta britanska tenisačica Tara Moore (26). Samo jedan poen ju je dijelio od ispadanja bez osvojenog gema, a na kraju je uspjela pobijediti 0-6, 7-6 (7), 6-3
Vidi originalni članak

Bila je samo jedan gem udaljena od najvećeg poraza, a onda je izvela neviđeni preokret! Britanska tenisačica Tara Moore (26) uspjela se vratiti nakon što je gubila 6-0 i 5-0 na ITF turniru u Sunderlandu i - pobijediti!

Francuskinja Jessika Ponchet (22) je imala meč loptu protiv 479. igračice svijeta, ali Moore je imala ogromnu sreću - tijekom izmjene u kojoj je mogla izgubiti. loptica je zapela u mreži i ostala unutar terena. To joj je dalo sekundu predaha, donijelo izjednačenje 40-40 u drugom setu, ali i neviđenu snagu jer je nakon toga nanizala pet gemova i u 13. je igri dobila 9-7! I i izborila treći set kojeg je na kraju osvojila sa 6-3!

Pa ni holivudski producenti ne bi inscenirali ovakav preokret!

- Nikad nisam posumnjala u pobjedu - našalila se Britanka nakon nevjerojatne pobjede.

Moore nema značajnijih ostvarenja u karijeri, uzela je devet turnira na ITF-u, ali joj je najveći domet na WTA razini drugo kolo Wimbledona 2016. godine. Nakon uspjeha u Wimbledonu ostvarila je i ranking karijere (145), ali uslijedile su ozljede koje su je držale podalje od najboljih...

Da u tenisu nije gotovo ništa do posljednjeg gema svjedoči i primjer iz 2004. godine kada je u Ronald Garrosu Amerikanka Lisa Raymond izbacila Slovakinju Kurhjacovu nakon što je gubila 0-6, 0-5.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Prki600 10.04.2019.

    Ženski tenis,vaterpolo,rukomet treba baciti u amaterske grane potpuno jer se to ne može nazivati sportom.Prije par godina sam gledao meč gdje idu u tie brake a da niti jedna nije svoj servis dobila ili kada dobije prvi set 6:0 a drugi izgubi 6:0.

  • vidum 10.04.2019.

    Možda nije namještaljka, možda se jenostavno prepala pobjede. Sjećam se jednog natjecanja u šahu osnovnih škola na razini županije. Moja kći je za protivnicu dobila već poznatu šahisticu koje su biole pune novine i kojoj se predviđala sjajna budućnost. Ušla je u meč opušteno, znajući da nema što izgubiti, jer je meč unaprijed izgubljen. A onda je krenula rasturačina. Moja kći ju je oglodala gotovo do kosti. Jedan u to vrijeme poznati šahist, pitao me jeli to moja mala, i rekao kako je to talent kakvog nikad nije vidio. Svi nazočni bili su oko stola gdje su igrale njih dvije i čekali egzekuciju. Međutim, sva ta gužva oko stola, i spoznaja da ju doista ima u šaci, stvorili su nervozu kod moje kćeri koja na to nije navikla, počela je griješiti i na kraju izgubila. Poslije mi je rekla da kad je shvatila da je može dobiti da joj je otkazao i mozak i tijelo, da je jedva imala snage za maknuti figuru. Takve stvari se događaju nestabilnim ili neiskusnim sportašima.

  • Flinta 10.04.2019.

    Nije kladionica imala nikakve veze sa ovim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare