To je to što me zanima!

Ovrebu i danas prijete smrću, a Chelsea mu još nije zaboravio

Ne gledam više nogomet, ali Barcu i Chelsea ću gledati, kaže sudac Tom Henning Ovrebo, koji je kontroverznim suđenjem poslao Barcelonu u finale 2009. godine
Vidi originalni članak

Još i danas, tri godine poslije te utakmice, navijači Chelseaja mi prijete smrću. Zamrzio sam nogomet, priznao je Tom Henning Ovrebo.

Norveški sudac je 6. svibnja 2009. sudio polufinale Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone. Engleski mediji proglasili su ga najzaslužnijim za Barcelonino osvajanje Lige prvaka 2009. godine. Izbrojili su čak četiri očigledna penala za Chelsea, koje je Norvežanin previdio.

- Igram nogomet od sedme godine. Nikad u životu nisam vidio takvu krađu. U te tri godine promijenilo se mnogo toga, no bijes u meni cijelo je vrijeme isti - rekao je Dider Drogba.

Od obitelji skrivam mailove i prijetnje koje svakodnevno dobivam, ne želim da se brinu, kaže Ovrebo

Nakon te utakmice policija je, zbog straha od navijača, Ovreba prokrijumčarila iz Engleske.

- Prijetnje i mailove koje svakodnevno dobivam skrivam od obitelji. Vjerujte, nitko od njih nikad nije vidio niti jedno pismo koje sam dobio. Ne želim da se brinu - kaže Ovrebo.

Od 18 igrača, koje je tog svibnja predvodio Guus Hiddink, dvanaestorica su do danas ostala u londonskom klubu.

Sudac? Pa ne sudim ja. Chelsea je ispao jer nije imao dovoljno hrabrosti, priča Barcelonin Dani Alves

- Za Barcu kažu da je najbolja na svijetu, za Messija da je najbolji igrač. Ali naši motivi su veći. Nosi nas naboj iz 2009. - rekao je Drogba.

Dani Alves se ne slaže s Drogbom. Njegove uspomene na tu utakmicu potpuno su suprotne.

- Bila je to jedna od najtežih utakmica koju sam igrao. Chelsea je ispao jer nije imao dovoljno hrabrosti. Sudac? Pa ne sudim ja - rekao je Alves.

Lampard izbrojio čak četiri penala

Prvo je srušen Florent Malouda, potom dvaput Dider Drogba, a na kraju je Gerard Pique u šesnaestercu igrao rukom. Od moguća četiri niste sudili niti jedan, objašnjavao je kapetan Chelseaja nakon utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • skrbic 18.04.2012.

    ali kad Ballack gonja suca po terenu... hahaha

  • rocky19 18.04.2012.

    ma daj ne ser._. utakmica nema veze s krađon.overbo je legenda ima je hrabrosti suditi pošteno.malo sriće još i to je to.tako je bilo.a večeras može biti svašta ali Barca prolazi u finale s Bayern M.Sritno !!

  • Roas 18.04.2012.

    jesam za barcu, tad mi je bilo drago sto je prosla kao i svakom navijacu, ali ono nije normalno bilo kako je covjek lose sudio u pm....

Komentiraj...
Vidi sve komentare