To je to što me zanima!

'Pa Hrvatska od SP-a ne može spojiti dvije dobre utakmice'

Luka vjerojatno zbog svojih godina razmišlja o odlasku iz reprezentacije, vjerojatno se još želi fokusirati godinu ili dvije na klub. Ne bi mu trebalo zamjeriti ako se na to odluči, rekao je Bjelica o Modriću
Vidi originalni članak

Osječani se u Svetom Martinu na Muri pripremaju za novu sezonu, ali i oni su, kao i cijela domovina, pratili  što se događa u Kopenhagenu. Nažalost, Hrvatska je tamo porazom od Španjolske ispala s Eura.

No, naši reprezentativci su i dalje glavna tema u javnom prostoru, pogotovo nakon što je Ante Rebić na Instagramu prozvao izbornika Dalića, obrisao objavu pa onda i profil.

Trener Osijeka Nenad Bjelica se već neko vrijeme spominje kao jedan od onih koji bi mogao u budućnosti zamijeniti Dalića na klupi reprezentacije, a za Sportske novosti je komentirao učinak Hrvatske na Euru. Nije pretjerano zadovoljan viđenim.

- Ostvaren je minimalan cilj prolaska skupine, ali mislim da smo morali i mogli bolje s obzirom na ekipu koju imamo. Za mene je podatak da smo protiv Čeha istrčali 15 kilometara manje, a protiv Španjolaca 18 kilometara manje od protivnika, pokazatelj da nismo dali sve od sebe - rekao je Bjelica.

Hrvatska je napravila bizarne pogreške protiv Španjolaca. Ante Rebić je išao mijenjati kopačke nekoliko minuta prije kraja prvog dijela, a u tim trenucima su nam Španjolci zabili za 1-1. Još jedna bizarna situacija dogodila se kod trećeg gola. Dok je Gvardiol pio vodu, Španjolci su poslali dugu loptu na njegovu lijevu stranu. Ferran je bio sam i mirno zabio za 3-1. Njihove pogreške za Bjelicu nisu veliki problem, no baš kao i svi, svjestan je da reprezentacija od SP-a u Rusiji ne može odigrati dobru utakmicu.

- Slučajno su u te dvije situacije pala ta dva gola i ispalo je nespretno. Sto puta se dogodilo da igrač popije vodu ili promijeni kopačke pa ne padne gol. Možda je, doduše, ispalo nespretno da se kopačke mijenjaju pet-šest minuta prije kraja poluvremena - dok imaš dobar rezultat i braniš se, možda je u toj situaciji trebalo biti malo koncentriraniji... Ali, generalno, reprezentacija od SP-a ne može spojiti dvije dobre utakmice. Ovo Europsko prvenstvo bila je slika onoga što smo vidjeli posljednje tri godine od reprezentacije - kaže Bjelica.

Izbornik Dalić ostat će na klupi reprezentacije, cilj je plasman na SP u Katar, ali sve ovisi o - Modriću. Uskoro će napuniti 36 godina, osjeti se umor, ali kada je rekao da će još vidjeti hoće li nastupiti u Kataru, zabrinuo je sve navijače. Jednostavno, Hrvatska bez ovog genijalca nije ista reprezentacija i nastat će nenadoknadiva rupa kada jednog dana ode u mirovinu. Nadamo se kako to neće biti do Katara.

- Luka vjerojatno zbog svojih godina razmišlja o odlasku iz reprezentacije, vjerojatno se još želi fokusirati godinu ili dvije na klub. Ne bi mu trebalo zamjeriti ako se na to odluči jer jako je puno dao reprezentaciji i ukoliko bi odlučio da je ovo kraj za njega, za mene to ne bi bilo iznenađenje. Treba podržati svaku njegovu odluku kakva god bila. Ako je spreman igrati još godinu i pol dana za reprezentaciju, siguran sam da će igrati na vrhunskom nivou i davati sve od sebe - zaključio je Bjelica.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • Komentar n°1 03.07.2021.

    Radije bi da švicarski Petković preuzme nego Bjelica

  • Ri-Fiume< 03.07.2021.

    on da preuzme repku,nakon jedne dvije pobjede bi tražio da mu se plaća poveća...nikad ga zvat u repku neka pati.....nek Osijek trenira i osvoji prvenstvo s njime......što dalje od reprezentacije....

  • Zokinjo_1 03.07.2021.

    Koliko smo pretrčali je sramota za viceprvake svijeta, dobro smo i prošli, a moglo je puno bolje jer imamo kvalitetu, stožeru i treneru uručiti otkaz, a najmanji su krivci Luka i još nekoliko pojedinaca koji su potrošeni išli preko svojih granica u svakoj utakmici nakon odigrane sezone u klubovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare