To je to što me zanima!

Pa je li moguće?! Na stadionu pjevali 'ustaški se barjak vije' pa skandirali sucima 'cigani'...

Hrvatska je pod uvjetnom kaznom Uefe zbog pojavljivanja ustaške zastave na Rujevici, a u Osijeku je skupina budala u nekoliko navrata pjevala stihove ustaške budnice
Vidi originalni članak

Rigorozne su bile kontrole na ulazima Opus Arene na utakmici Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za Euro, bojali su se u HNS-u da netko ne ponovi incident iz Rijeke na utakmici protiv Latvije, kad su trojica unijela ustašku zastavu i mahala njome u nekoliko navrata.

POGLEDAJTE VIDEO: Sigurnosne mjere na ulazima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, zbog nekolicine budala na utakmici u Osijeku opet će se crvenjeti u kući hrvatskog nogometa. Od 43. minute do kraja prvog poluvremena, u najmanje tri navrata, u TV prijenosu čuli su se stihovi ustaške koračnice:

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

Veći dio navijača odgovorio im je zvižducima, a policija je na poluvremenu tražila da se posebno snime gledatelji s jednog sektora.

U 90. minuti navijači su, pak, nezadovoljni suđenjem skandirali "cigani, cigani". Zbog takvog je izgreda na završnici Lige nacija Hrvatska uvjetno kažnjena sa zatvaranjem stadiona.

Podsjetimo, Hrvatska je pod uvjetnom kaznom Uefe i zbog ustaške zastave na Rujevici. Ako u iduće dvije godine ponovi sličan incident, prijeti joj zatvaranje dijela tribine s 1000 mjesta na idućoj domaćoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 171

  • Miovil 16.10.2023.

    Za sve postoje odgovorni ljudi.Mnogi primaju dobre plaće za javni red i mir.Ima ljudi u Hrvatskoj koji to mogu rješavati na stručan način.Samo im treba dati priliku.

  • domba18 14.10.2023.

    Dokaz ?

  • 14.10.2023.

    Sta su trebali pjevati od vardara pa do triglava!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare