To je to što me zanima!

Pa ovo je najgora Njemačka od 1964., a krivac je - Guardiola?!

Njemačka u 2018. od 13 utakmica ima četiri pobjede, od toga jednu u službenim utakmicama! Legenda Kaiserslauterna za to krivi Guardiolu i njegov stil nogometa koji je uveo u Bayern kad ga je trenirao
Vidi originalni članak

Njemačka je imala 2-0 kod kuće protiv Nizozemske u zadnjem kolu Lige nacija pa je prosula sve u zadnjih pet minuta kad su Promers i Van Dijk donijeli Nizozemcima bod, a Hrvatskoj status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

NJEMAČKA - NIZOZEMSKA 2-2 Hrvatska ima status nositelja! Oranje remijem do završnice...

Nijemci su ovim 2-2 remijem zaključili jednu od najlošijih godina u povijesti reprezentacije jer su u 2018. godine od 13 utakmica slavili u samo njih četiri!

Mizernih 30.8 posto pobjeda najgori je postotak njemačke reprezentacije od 1964. godine. Može li lošije? Može, pazite sad, od te četiri pobjede tek jedna je bila u službenim utakmicama (2-1 protiv Švedske na SP-u), tri su stigle u prijateljskim susretima (2-1 protiv Saudijske Arabije, 2-1 protiv Perua i 3-0 protiv Rusije).

Nije tu kraj lošim vijestima za Njemačku, koja je i prije susreta protiv Nizozemske ispala u niži rang Lige nacija.

Prosipanjem bodova protiv Nizozemske Nijemci su ugrozili status nositelja u kvalifikacijama za Euro i sad moraju navijati da Poljska ne pobijedi Portugal koji je osigurao prolazak na završni turnir Lige nacija.

Krivac za ovo stanje u njemačkom nogometu? Ako pitate legendu Kaiserslauterna i bivšeg reprezentativca Zapadne Njemačke, Hansa Petera Briegela (63), krivac je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

- To je sve njegova krivica! Prevario nas je kad nam je govorio da je za pobjedu dovoljno imati 75 posto posjeda lopte - rekao je Briegel o Guardioli, koji je vodio Bayern od 2013. do 2016. godine i u Bundesligu je uveo 'tiki-taku'.

- U nogometu je rezultat važniji od toga tko kontrolira posjed, to nije dovoljno. Pogledajte samo Francusku i Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Može se pobijediti i tradicionalnim stilom igre - dodao je Briegel.
 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • tomislav_12 20.11.2018.

    Pa za vrijeme Guardiole su i postali prvaci svijeta, tako da ovo pada u vodu... I tuzni Englezi stigli do zavrsnice, a zna se gdje Pep svoju filozofiju implenentira trenutno... Takodje Spanjolska za vrijeme njegovog vodjenja Barsclone je bila najjaca ekipa na svijetu... To se u svijetu nogometa zove Pep efect. Njima je potrebna smjena generacija, nema Pep nikakve veze sa tim, ista stvar je i sa Realom, Bayernom... Pa njima i sada igraju Robben i Ribery, a Zidan je zato i otišao iz Reala jer je vidio već prošle sezone da više od njih nema ništa. Dovoljno je samo pogledati Realove rezultate u Primeri, a LP su osvjili najviše zahvaljujući sreći i sucima, a ne zbog dobre igre..

  • tomislav_12 20.11.2018.

    Pa za vrijeme Guardiole su i postali prvaci svijeta, tako da ovo pada u vodu... I tuzni Englezi stigli do zavrsnice, a zna se gdje Pep svoju filozofiju implenentira trenutno... Takodje Spanjolska za vrijeme njegovog vodjenja Barsclone je bila najjaca ekipa na svijetu... To se u svijetu nogometa zove Pep efect. Njima je potrebna smjena generacija, nema Pep nikakve veze sa tim, ista stvar je i sa Realom, Bayernom... Pa njima i sada igraju Robben i Ribery, a Zidan je zato i otišao iz Reala jer je vidio već prošle sezone da više od njih nema ništa. Dovoljno je samo pogledati Realove rezultate u Primeri..

  • Xyster 20.11.2018.

    Pa jučer ti najbolji igrač bio Pepov igrač i dok je on bio na terenu bilo je 2-0, a onda je ušao Muller koji je izgubio lopte na 20 metara od gola i onda je pao gol. Hummels pušta igrača, a ovaj treći ne može obraniti ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare