To je to što me zanima!

Pa tko bi ga pustio: Leclerc ne ide iz Ferrarija još 5 godina

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova
Vidi originalni članak

Monegaški vozač Formule 1 Charles Leclerc (22), koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u redoslijedu svjetskog prvenstva s 264 boda, potpisao je za momčad iz Maranella novi petogodišnji ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu momčad. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama - napisao je Leclerc u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obvezao na vjernost Ferrariju do 2024.

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikkonena, Leclerc je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u rujnu dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije. Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred momčadskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela, nominalno prvog vozača Ferrarija. 

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova.

- Charles je dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor s Charlesom bila je sve očitija - izjavio je direktor Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 5

  • shb65 25.12.2019.

    Buduci broj 1 sigurno

  • 24.12.2019.

    Ako su ljudi sa balkana prosti za ovaj sport . Nemora znaciti da amerika i ostali to ne prate.. Citaj malo

  • volimpršut 23.12.2019.

    Novi Schumi i nadam se da ćeš skinuti Vettela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare