To je to što me zanima!

Pakleni dvojac opet igra! E, to se zove prvoKlasno putovanje

Ivan Klasnić i Aílton. Traumpaar, rekli bi Nijemci. Davne 2004. s Werderom su osvojili prvenstvo i kup, a sada su ponovno zajedno. Jedno je sigurno: kad oni igraju, bit će golova u suparničkoj mreži
Vidi originalni članak

Prije 13 godina ovaj je tandem žario i palio po Europi. Aílton je s 28 golova vukao Werder prema bundesligaškoj tituli, a naš Ivan Klasnić te je sezone 13 puta tresao protivničke mreže.

Ovu subotu ponovno igraju skupa, i to za prijatelje Clemensa Fritza protiv prijatelja Pera Mertesackera u humanitarnoj utakmici u Hannoveru. A tamo su stigli na nesvakidašnji način - u helikopteru.

Dvojac iz snova, kako su ih zvali, raspao se nedugo nakon osvajanja dvostruke krune u Njemačkoj. Aílton je otišao u Schalke i nikad to nije prebolio.

- Puno sam plakao u mjesecima nakon odlaska. Uvijek sam se iznova pitao: "Zašto Schalke? Zašto Schalke?" - rekao je Brazilac.

Ivanu je ta sezona također bila najbolja u karijeri. Nekoliko godina potom počeli su problemi s bubregom. Sada čeka treću transplantaciju i sate provodi na dijalizi svakih nekoliko dana, no i dalje je neumoran i ne odustaje od onoga što najviše voli - nogometa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare