To je to što me zanima!

Pala na glavu pa je pobijedila na londonskom maratonu...

Sumgong (31) godinama je u vrhu, lani je bila druga na bostonskom, čikaškom i njujorškome maratonu, a na Svjetskom prvenstvu bila je četvrta. Ova joj je spektakularna pobjeda satisfakcija za propuštene prilike
Vidi originalni članak

Osam kilometara prije cilja londonskog maratona Aselefech Mergia saplela je Jemimu Sumgong, u blizini je bila i favoritkinja Mary Keitany. Sve tri završile su na tlu.

Kenijka Sumgong prilično je jako udarila glavom o asfalt, ali nakon kratkotrajne smušenosti se trgnula, ustala i krenula u juriš. Nadoknadila je više od 30 metara zaostatka za vodećom skupinom, pretekla je i slavila u vremenu dva sata, 22 minute i 58 sekundi, pet sekundi ispred drugoplasirane Tigist Tufe, prošlogodišnje pobjednice londonskog maratona.

Sumgong (31) godinama je u vrhu, lani je bila druga na bostonskom, čikaškom i njujorškome maratonu, a na Svjetskom prvenstvu bila je četvrta. Ova joj je spektakularna pobjeda satisfakcija za propuštene prilike.

U muškom je maratonu slavio Eliud Kipchoge s rekordom staze i drugim najboljim rezultatom svih vremena (2.03:05), osam sekundi sporijim od svjetskog rekorda. Iako je, prošavši kroz cilj, uvjeravao sve da nije znao da je tako blizu rekorda, kasnije je rekao:

- Šest kilometara prije cilja morao sam odlučiti hoću li ići po svjetski rekord ili po pobjedu. Sretan sam što sam odradio ovako dobru utrku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare