To je to što me zanima!

Palo je čak 38 golova: Juniori su u finalu vaterpolskog SP-a!

U sastavu Hrvatske najefikasniji je bio Jacob Merčep s pet golova, četiri je postigao Franko Lazić, po tri Zvonimir Butić i Duje Pejković, a po dva Branimir Herceg, Lovro Paparić i Matias Biljaka
Vidi originalni članak

Naša juniorska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Podgorici pobjedom 21-17 protiv Mađarske u polufinalu.

U finalu ih čeka reprezentacija domaćina Crne Gore koja je slavila protiv Talijana 11-10. Finale je na rasporedu sutra od 21 sat.

Da, dobro ste pročitali, meč je okončan rukometnim rezultatom u kojem je palo čak 38 golova!

U sastavu Hrvatske najefikasniji je bio Jacob Merčep s pet golova, četiri je postigao Franko Lazić, po tri Zvonimir Butić i Duje Pejković, a po dva Branimir Herceg, Lovro Paparić i Matias Biljaka.

Zapisnik utakmice možete pogledati ovdje.

Prvenstvo po novim pravilima

Ovo prvenstvo igra se po novim (i dalje eksperimentalnim) pravilima - manji bazen, manja lopta, igrač manje u polju te kraći napad.

Mišljenja oko toga su podijeljena. Zagovaratelji ove ideje tvrde da ovako vaterpolo dobiva veći broj golova, no s druge strane stiže replika kako se gubi smisao i neizvjesnost i kako je obrana sa igračem manje nemoguća.

Izbornik Crne Gore Vladimir Gojković smatra kako igra tako gubi fizionomiju:

- Radi se o jednostavnom sportu - poznatom kao rukomet sa jednim sidrašem ili pivotom i pet igrača oko njega - tri spoljna i dva krila. Ovako se želi doći do atraktivnosti kako bi bio veći broj golova, no meni je ovo nevjerojatno.

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • danec 03.09.2016.

    Svaka cast decki

  • biki20 03.09.2016.

    Kakve to majmunarije rade,kakva nova pravila,pogotovo igrać manje,manja lopta,manje igralište sve najgore što su mogli smisliti,fuj

  • ministar obrane 03.09.2016.

    Ne znam odakle snaga jadu da se busa u pobjede djece, kad ono najvatreniji, cestiti, ponosi, prvo bjeze od Srba na olimpijadi a onda prihvacaju silovanje u bazenu finala. I kako ja Hrvat sve to vidim kao dan moleci za noc, a moji susjedi usred dana imaju pomracinu. Jebote, ja nisam Srbin!

Komentiraj...
Vidi sve komentare