To je to što me zanima!

'Pamtimo susret s Hrvatskom i rezultat, sad će biti drugačije'

Hrvatski su vaterpolisti već jednom, i to uvjerljivo, u skupini dobili Talijane na Igrama u Londonu. No 'settebello' vjeruje ako će u finalu biti druga priča. Vjeruju u pobjedu
Vidi originalni članak

Talijani ne mare za poraz od Hrvatske u skupini. 'Settebello' vjeruje kako će u finalu biti druga priča te kako mogu do zlata protiv Hrvatske.

Obje su reprezentacije zadnji puta na olimpijskom postolju bile još 1996. godine u Atlanti, Hrvatska je tada osvojila srebro, što je našim vaterpolistima bila i jedina medalja na igrama od osamostaljenja, a Italija broncu.

Zadnja tri izdanja olimpijskog turnira osvojili su Mađari, koje su u Londonu Talijani dobili 11-9 u četvrtfinalu, a nakon toga su u polufinalu svladali i aktualne europske prvake Srbe 9-7.

Hrvatska i Italija susrele su se već na Igrama u Londonu i to u trećem susretu skupine. Nisu se baš proslavili talijanski vaterpolisti, izgubivši 11-6. Jedini je to poraz koji su pretrpjeli na prvenstvu u Londonu i vjeruju kako će biti i jedini. Odlučni su uzeti zlato protiv Hrvatske.

- Vjerujem da ovoga puta možemo dobiti Hrvatsku. Rekao sam da ćemo iz utakmice u utakmicu na ovom turniru igrati sve bolje i upravo to se i dogodilo – rekao je talijanski izbornik Alessandro Campagna, koji je kao igrač osvojio olimpijsko zlato 1992. godine u Barceloni.

- Svaki puta kada igramo kao momčad, kada igramo našim sustavom i poštujemo našu disciplinu, rezultati dolaze sami po sebi – kaže i 28-godišnji Pietro Figlioli koji je s 'barakudama' odmjerio već snage u susretu u skupini, a nje se itekako dobro sjeća još jedan vaterpolist Italije, Maurizio Felugo, koji također nije uspijevao zaustaviti napade 'barakuda'.

- Pamtimo prvu utakmicu protiv Hrvatske na ovom turniru, dobro smo zapamtili i rezultat. Ovoga puta pripremamo se za sasvim drukčiju utakmicu – dodao je Maurizio Felugo, koji igra na svojim trećim Igrama.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • merovingian 12.08.2012.

    sam nek si žabari vjeruju i dalje u sebe

  • Yassa 12.08.2012.

    e ako me ovi danas razočaraju onda nek ide sve do vraga ali jedini čovjek kojem se može vjerovati to je ratko rudić i svaka mučast

  • MarinMišić 12.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare