To je to što me zanima!

Panathinaikos šesti put prvak Europe, Diamanatidis MVP

Košarkaši Panathaniakosa slavili su u finalu završnog turnira Eurolige u Barceloni nad izraelskim Maccabijem 78-70. Diamanatidis je vodio Atenjane do šeste titule
Vidi originalni članak

Panathinaikos novi je europski prvak! Atenjani su u finalu Eurolige u Barceloni svladali Maccabi Tel Aviv 78-70 i okitili se šestim naslovom u povijesti, trećim u samo pet godina, te petim pod vodstvom legendarnog Željka Obradovića koji je od 2000. s Grcima došao do pete titule!

Dimitris Diamantidis, proglašen najkorisnijim igračem turnira vodio je PAO do pobjede sa 16 koševa, devet asistencija i pet skokova. Šuterski raspoloženom branič Panathinaikosa drugi je to MVP naslov.

Na visini zadatka bio je i Mike Batiste s učinkom od 18 ubačenih koševa i šest uhvaćenih lopti.

Chuck Eidson (17 poena, sedam skokova) i Jeremy Pargo (12 koševa, pet skokova, devet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti) bili su najbolji u redovima Maccabija, no nisu uspjeli suigrače odvesti do šestoga klupskog naslova najbolje momčadi Starog kontinenta.

Dodajmo da je Diamantidis na Final Fouru u dvije utakmice suigračima podijelio 18 asistencija, što je rekord te faze natjecanja. Zajedno s Pargom najbolji je asistent utakmice za naslov (obojica po devet) svih vremena.

Samo je Real Madrid osvojio više euroligaških naslova od Panathinaikosa. Osam ukupno.

Euroliga, Final Four, finale:

Panathinaikos - Maccabi 78-70

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 08.05.2011.

    Evropska košarka je postala nezanimljiva zbog malog broja koševa i sa tvrdim odbranama......ovo je i previše koševa za jednu ekipu kao što je PAO.........

  • markoo_sb 08.05.2011.

    Chuck EIDSON,a ne Edison kako vi pišete :S

Komentiraj...
Vidi sve komentare