To je to što me zanima!

Paović je u polufinalu: Moram se opustiti, sve ovisi o meni...

Još jedna Sandra koja dominira. Hrvatska stolnotenisačica, aktualna svjetska i europska prvakinja, izborila je polufinale u Riju! Sandra Paović slavila je u dramatičnom meču
Vidi originalni članak

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u polufinale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u dvoboju 2. kola skupine A (klase 6) pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjansku 3-2 (8-11, 12-10, 11-4, 8-11, 12-10). 

S dvije pobjede u skupini Paović je osigurala prvo mjesto i ulazak među četiri najbolje. 

Bio je to dramatičan meč prepun obrata. Prvi set je dobila Ukrajinka 11-8, a u drugom imala 6-0. Paović je uspjela okrenuti rezultat i dobiti set 12-10, a zatim idući 11-4 za vodstvo 2-1. 

U četvrtom setu je upala u krizu izgubivši ga 8-11, a kada je Ukrajinka uodlučujućem, petom setu povela 8-2 i 9-3 činilo se kako je sve izgubljeno. No, aktualna svjetska i europska prvakinja nije se predavala i velikim preokretom je privela meč kraju.

- Bio je to jako neugodan meč. Antonina me iznenadila, odigrala je fantastično, prije svega je odigrala sjajno taktički - kazala je 33-godišnja Paović.

Sandra je Ukrajinku nedavno glatko dobila u finalu europskog prvenstva.

Ovoga puta gledali smo dramu.

- Igrale smo desetak puta i redovito je pobijeđujem. U finalu EP-a sam lagano dobila. Ovoga puta je bilo daleko teže. Mislila sam da ću je 'probiti' sa spinovima, a kada to nije prošlo trebala sam biti mirna i strpljiva. Tijekom meča sam morala mijenjati taktiku i u jednom dijelu sam to uspjela. Izgledalo je fenomenalno i činilo se kako ću to brzo privesti kraju. No onda sam opet malo podivljala, navukla me na mrežu - rekla je Sandra.

U petom, odlučujućem setu Paović gubila 2-8 i 3-9 no sve je izvukla.

- Kada sam igrala napeto nisam bila dobra, kada sam se opustila i prestala razmišljati o rezultatu bilo je sjajno. Teško je doći na POI i na najvažnijem turniru u četiri godine biti potpunio opušten - dodala je Sandra.

U tim trenucima nadu nije gubila niti njezin trenerica Nataša Skočilović.

- Vjerujete mi, poznavajući Sandri niti jednog trenutka nisam pomislila da je susret izgubljen i da će se predati. Set traje do 11. Znala sam da će sve učiniti kako bi okrenula rezultat, ne zovem je bez veze 'Zvijer' - kazala je Skočilović.

Sada slijedi dan odmora, a potom je na rasporedu polufinale. Po svemu sudeći Paović će igrati protiv Ukrajinke Marine Litovčenko ili Njemice Steffi Grebe.

- Sve ovisi o meni. No, Ukrajinka je daleko nezodniji suparnik. Odlično se kreće, mlada je i goropadna, dok protiv Njemica nikada nisam imala problema - zaključila je Paović.
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • badr hari 10.09.2016.

    Bravo

  • silaaaa 09.09.2016.

    Sta je sad sa sandrom? Jeli prohodala na kraju? Znam da je davno dobro napredovala i da je pomalo pocela hodati uz pomoc staka

  • poderanegace 09.09.2016.

    Boze pomozi molim te ovakima kao sto je Pero770 nisu svijesni koliko su munjeni ,a takvih je na nasu zalost sve vise, od ljubomore moraju se izrazavati primitivnim rijecnikom da bi dali do znanja i oni su na ovom svijetu.siroce zao mi te

Komentiraj...
Vidi sve komentare