To je to što me zanima!

Paragvaj remijem s Novim Zelandom u osmini finala

Paragvajci su odigrali miroljubivi remi s Novim Zelandom. Južnoamerikanci su rutinski izborili osminu finala zauzevši prvo mjesto u skupini F
Vidi originalni članak
Paragvaj je još jednom osvijetlio obraz južnoameričkom kontinentu. Remijem protiv Novog Zelanda 0-0 plasirali su se u osminu finala te su nakon Urugvaja i Argentine postali treća momčad iz Južne Amerike kojoj je to pošlom za nogom. Utakmica nije bila atraktivna. Paragvaj je od samog početka kontrolirao igru i nije dopustio Novom Zelandu moguće iznenađenje. Paragvaj je prijetio sa svih strana, no napadači nisu namjestili nišane. Igrali su koliko im je trebalo, znajući da ne ovise o drugoj utakmici između Italije i Slovačke. 'All Whitesi' su pokušavali zaprijetiti, ali pored čvrste i disciplinirane momčadi Paragvaja to nije bilo moguće. Novi Zeland nema za čim žaliti svjesni da su otrgnuli bod svjetskim prvacima Talijanima koji su završili na posljednjem mjestu, pa i iza toliko osporavanih 'amatera'. Paragvaj kao prvi u skupini će čekati protivnika između Japana i Danske, ali teoretski i Nizozemske, što je je malo moguće.

LIVE

Početni sastav Paragvaj
a: Villar, Morel, Caniza, J. Caceres, Cardozo, Santa Cruz, Vera, Da Silva, V. Caceres, Riveros, Valdez
Početni sastav Novog Zelanda: Paston, Lochhead, Reid, Vicelich, Nelsen, Elliot, Smeltz, Killen, Bertos, Fallon, Smith

Počela je utakmica. Nakon deset minuta utakmice ništa ključno se ne događa. Caniza je iz voleja pucao iz voleja u 18. minuti, ali je lopta sjevnula iznad slovačkog gola. Paragvajci su nametnuli pritisak, ali bez konkretnih prilika. Na drugoj utakmici iznenađujuće vodstvo Slovačke protiv blijedih Talijana. Ovakvim rezultatom dalje prolaze Paragvaj i Slovačka. Paragvajci vrše pritisak, ali su im udarci neprecizni. Kraj je prvog poluvremena. Južnoamerikanci su bili uvjerljiviji na terenu. Počelo je drugo poluvrijeme. Elliot je pucao u 48. minuti, ali ništa od vodstva Novog Zelanda. Cardozo puca iz slobodnjaka, ali preko gola. Paragvajci igraju koliko treba, rezultat im odgovara za prolaz. Najzanimljivije se događa na utakmici Slovačke i Italije. 'Azzuri' su u nokautu i gube 2-0. Santa Cruz silovito puca iz slobodnjaka, ali Paston odbija loptu. Talijani su smanjili na 2-1. Slovaci će drhtat do zadnjih minuta. Talijanima je dovoljan remi u slučaju nerješenog Paragvaja i Novog Zelanda.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Torres_9 24.06.2010.

    Svaka čast Novom Zelandu...bili su autsajderi skupine..a nitko ih nije uspio dobit

  • rodbina 24.06.2010.

    lijepa moja hrvatska jezik:novozelanđani pokušat će zagorčati i paragvajcima.bravo!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare