To je to što me zanima!

Tko je novi 'vatreni': Radio na baušteli, nosio beton i krečio, a onda je stigla Rijeka pa - repka

Radio sam kod brata u tvrtki dvije godine jer u školi baš nije išlo. Otišao sam na bauštelu da vidim i drugu stranu i kako je teško zaraditi novac, rekao nam je Marco Pašalić, novi hrvatski reprezentativac
Vidi originalni članak

Bih li došao u HNL? Zašto ne, pričao nam je tad još napadač druge momčadi Borussije Dortmund, a danas napadač Rijeke i novi hrvatski reprezentativac Marco Pašalić (23)

Pašalić je prije pet mjeseci prvi put u karijeri napustio njemački nogomet pa zaigrao u Hrvatskoj, koju je, između ostalog, odabrao predstavljati. Iako nije bio na Europskom U-21 prvenstvu s reprezentacijom, Pašalić je svojevremeno bio na popisu tadašnjeg izbornika Igora Bišćana, a sad je na onome Zlatka Dalića.

PUT NA KOSOVO ILI GIBRALTAR Bivši 'vatreni' postao je otac, a Rijeka lovi milijun gledatelja u Europi! 'Zadovoljni ždrijebom'

- Što donosim Hrvatskoj? Prije svega sam jako sretan i ponosan što ću igrati za Hrvatsku. Bio sam na stadionu kao navijač u St. Etienneu 2016. (na Euru, nap. a.) i 2018. Velik ponos i čast. Najviše mogu doprinijeti u ofenzivi, driblam, zabijam, ali i defenzivno mogu sve što treba - rekao nam je prije nekoliko mjeseci i dodao da nije bilo šanse da zaigra za reprezentaciju Njemačke.

- Htjeli su me prije nekoliko godina jest. Ali nije bilo šanse, odmah sam odlučio da ću igrati za Hrvatsku jer srce mi kuca hrvatski.

Do Rijeke prešao trnovit put

Često za nogometaše kažu da su prošli težak, trnovit put do uspjeha. Ali jako rijetki su do reprezentacije došli preko - bauštele! Doslovno.

- Da, radio sam kod brata u tvrtki dvije godine jer u školi baš nije išlo. Otišao sam na bauštelu da vidim i drugu stranu i kako je teško zaraditi novac.

Tamo je svašta radio.

- Sve što oni nisu htjeli! Nosio beton, smeće, krečio...

Jednom je u natjecateljskoj utakmici nastupio za prvu momčad Borussije, ali odmah protiv Bayerna. U Superkupu 17. kolovoza 2021.

- Uh, najljepši osjećaj koji možeš zamisliti, i još tako mlad.

Dres s te utakmice čuva ili ga je razmijenio s nekom Bayernovom zvijezdom?

- Čuvam ga.

Ozljede su iza njega

Ali druga momčad igra u trećoj ligi. Koja je to uopće razina nogometa? Druga momčad Borussije igra u trećoj njemačkoj ligi. Razina nije bila baš najbolja, rekao je Pašalić.

- Teško, tvrdo, nije lijep nogomet, ulaze u kosti i možeš se ozlijediti. Ali, i kroz to moraš proći, odigraj i pokaži se.

Iza njega su problemi s ozljedama.

- Pukao mi je ligament na nozi i šest mjeseci sam pauzirao. I onda u prvoj minuti prve utakmice kad sam se vratio tri puta mi je iskočilo rame! Pa sam i to operirao i još pet mjeseci me nije bilo - rekao nam je.

POGLEDAJTE VIDEO: DALIĆ NIKAD NIJE IMAO VIŠE MOTIVA

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 14.11.2023.

    Ma dečko,sretno ti bilo,vidi se da znaš,nisi samo bezvezni trkač i dodavač prvom iza sebe,i zato neka te.

  • 14.11.2023.

    Slikaj noge ka onaj zlatan muđahedinović pa stavi na zid!!

  • RedDoor 14.11.2023.

    Puno je važnije hoćemo li imati igru, pravi pristup, pobjede i najvažnije hoćemo li se plasirati jer playoff na proljeće nije baš neka poželjna opcija jer ni tada neće biti Perišića. Igramo protiv slabijih protivnika, koji će se vjerojatno malo povući, naprijed Budimir, klasični centarfor, a on na beka misli Gvardiola umjesto Sosu, koji treba slati dobre centaršuteve non stop.

Komentiraj...
Vidi sve komentare