To je to što me zanima!

Pau Gasol lovi treći europski naslov i rekord Kreše Ćosića

Gasol u finalu ide po treću titulu europskog prvaka, ali i po izjednačenje s Krešom Ćosićem. Naš je velikan i dalje jedini igrač s dva naslova MVP-a u povijesti EP-a
Vidi originalni članak

Izgledalo je kao da se snima 49. nastavak filmskog serijala “Rocky”. Isprebijani starac dolazi kod kuće mladoj mišićavoj zvijezdi samo godinu dana nakon što je popio batine u svojem dvorištu, pa u dodatnoj rundi na rubu snaga pronađe odlučujući knockout.

Starac je Pau Gasol, koji je u 36. godini pronašao način na koji će pored Rudyja Goberta, ponajboljeg obrambenog centra svijeta, zabiti 40 koševa. Prije godinu dana na SP-u u Madridu, dugonja iz Utah Jazza ugušio je Gasola, a kad ga je u Lilleu blokirao u posljednjem napadu četvrte četvrtine, činilo se da će Pau s tribina stadiona Pierre Mauroy čuti nešto u stilu: “Deda, idi više u penziju!”

No nije mu još vrijeme za to, ni blizu.

Serija zakucavanja u produžetku natjerala je sportski list L’Equipe da na naslovnicu jučerašnjeg izdanja stavi samo jednu jedinu riječ: “Cruel”.

Gasol sutra u finalu ide po treću titulu europskog prvaka, ali i po izjednačenje s Krešom Ćosićem. Naš je velikan i dalje jedini igrač s dva naslova MVP-a u povijesti europskih prvenstava. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lovac_u_mutnom 19.09.2015.

    Jedva prosli grupi (za kos) a vidi ih sad, u finalu. ...

  • strmi007 19.09.2015.

    Legenda

  • blink4moment 19.09.2015.

    mislim da je pretjerano za goberta govoriti kako je ponajbolji svjetski obrambeni centar, ne znam bih li ga uopce stavio u top 10 ili 20...ali vrlo dobar obrambeni igrac koji ce jos napredovati...no gasol ovo prvenstvo igra nevjerojatno, i cisto sumnjam da bi ga i bolji centri mogli zaustaviti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare