To je to što me zanima!

Je li to moguće? Hrvati izborili tri finala na Australian Openu!

Mate Pavić fantastično je počeo godinu. S Marachom je, nakon dvaju osvojenih ATP-turnira, ušao u finale Australian Opena u muškim parovima, a sad je to ponovio u mixu s Gaby Dabrowski
Vidi originalni članak

Hrvatska će imati predstavnika u tri od pet seniorskih finala Australian Opena! Nakon Mate Pavića u muškim parovima te Marina Čilića u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, Pavić je do završnog meča došao i u konkurenciji mješovitih parova.

Prvi je to put u povijesti da Hrvatska ima predstavnika u tri finala na jednom Grand Slamu.

S partnericom Gabrielom Dabrowski iz Kanade, kao osmi nositelj turnira, Splićanin je pobijedio favorizirani dvojac, Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa 6-1, 6-4 nakon svega 48 minuta igre.

Protivnik u nedjeljnom finalu od 5 ujutro po hrvatskom vremenu bit će Mađarica Tímea Babos i Indijac Rohan Bopanna.

Mate je već 2016. osvojio US Open u mixu s Njemicom Laurom Siegemund, a Gabriela Dabrowski lani je otišla do kraja na Roland Garrosu s Bopannom.

Podsjetimo, Pavića u subotu očekuje finale muških parova. S Austrijancem Oliverom Marachom protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha lovit će svoj prvi Grand Slam u konkurenciji parova nakon ženskog finala, između 11 i 12 sati.

- Ovo je sjajno. Pun sam samopouzdanja. Došao sam u Australiju, osvojio dva turnira prije ovog turnira i veselim se za oba finala - rekao je Mate nakon meča.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • KuleniRakija 26.01.2018.

    S obzirom na kvaltetu HRT-a treba se pretplata višestruko povećat.

  • burek. 26.01.2018.

    hvala hrt-u na prijenosu

  • goranzagreb 26.01.2018.

    federer ce da podere cilica i to u tri seta

Komentiraj...
Vidi sve komentare