To je to što me zanima!

Pazite, Armenci: Izbaciš li Dinamo, stiže te nesreća!

'Modri' zbog njih nisu stigli daleko. Ali nisu baš ni oni. Glavni likovi ove priče počeli su se ozljeđivati, neki su se tukli, neki su čak i završili u zatvoru...
Vidi originalni članak

Zvao se Didier, bio je iz napadač iz Obale Bjelokosti. Ne, nije Drogba, prezivao se Otokore i igrao je za Auxerre. Stigao je 1989. u Maksimir na uzvrat Kupa Uefe, Boban, Šuker i društvo branili su 1-0 iz prvog susreta. No taj je Otokore zabio dva gola, Auxerre je pobijedio 3-1 i prošao dalje. Otokore je slavio, ali bilo je to zadnje što je napravio u karijeri. Nekoliko se puta teže ozlijedio i bio samo prolaznik. Zapravo izbacio je Dinamo iz Europe i stigla ga je teška nesreća. I Bernard Diomede, primjerice, igrao je u Auxerreu i bio glavni “krivac” što je Dinamo i 1994. ispao od Francuza. Zatim je otišao u Liverpool i u prvoj utakmici pucao glavom, lopta je pogodila stativu. Kasnije se pokazalo da je lopta prešla crtu, no gol mu nisu priznali. Odigrao je za “redse” samo šest utakmica i otišao u - Ajaccio!
Faustino Asprilla u Newcastleu je faulirao Ladića prije gola, a u Zagrebu je odglumio penal. Bio je zvijezda, pa završio u zatvoru jer je pucao na prolaznika koji je ušao na njegovu farmu.
A i Claudio Cannigia je odglumio penal u Maksimiru, 1990. Atalanta je s tih 1-1 prošla dalje. Claudio je kasnije ispao iz reprezentacije jer nije htio skratiti kosu, a imao je i problema s drogom, sa zakonom. Uostalom, dovoljno je reći da je bio najbolji, nerazdvojni prijatelj Diega Maradone.
Besarab Panduru bio je najbolji igrač Steaue, koja je 1993. pobijedila “modre”. Bio je trener u Temišvaru, a dobio je otkaz jer je izjavio da stoperi nisu nogometaši nego pomoćna snaga. A vlasnik kluba bio je bivši stoper i njegov suigrač Anton Dobos.

ASPRILLA ZABUNOM UBIO SVOG KONJA
Volim pištolje, što mogu. Jedanput sam, dok sam igrao u Čileu, pištoljem zaprijetio suigračima da se moraju više truditi. Ispao je skandal, a ja sam se samo šalio, rekao je jedanput Asprilla. Navodno je zabunom ubio svoga konja.
ŠEVIN NASLJEDNIK OSTAO NEZAPOSLEN
Oleg Venglinskij bio je najbolji igrač Dnjipra, koji je 2003. Dinamu očitao lekciju i u Maksimiru i u Ukrajini. Trebao je biti Ševčenkov nasljednik, otišao je u AEK, ali su ga počele “napadati” ozljede. Vratio se u domovinu, u Černomorec iz Odesse. Ali ozljede mu nisu dale mira, nije se sasvim oporavio i sad je bez posla.
LEGENDU KLUBA OTJERALI ZBOG TUČNJAVE
Avi Nimni najpopularniji je izraelski nogometaš svih vremena, navijači su za njim ludovali i te 2001. U Maccabijevu dresu “naprašio” je Dinamo u Kupu Uefe, postao legenda kluba. No dvije godine poslije potukao se na treningu s Tal Baninom i trener ih je obojicu otjerao iz kluba. Danas je ipak prvi čovjek Maccabija.
UŠAO U IGRU I RUŽNE POVIJESNE KNJIGE SP-A
Iako su Dumitrescu i Besarab Panduru bili face u Steaui, Vladoiu je u Ljubljani zabio dva gol. Igrao je poslije i u velikim rivalima Dinamu i Rapidu, ukupno u pet najvećih rumunjskih klubova. Igrao je i na SP-u 1994. - tri minute. Ušao je u igru i brutalno faulirao Švicarca Ohrela te dobio crveni karton.
DRIBLING NA FILMU, ZBOG DROGE U ZATVOR
Dinamo je protiv Atletica iz Madrida odigrao možda i najbolje poluvrijeme u zadnjih 20 godina. Vodio je 1-0, a Jose Luis Caminero zabio je za 1-1. Bio je zvijezda, njegov dribling protiv Barce Almodovar je prikazao u filmu “Živo meso”. Neki su ga dan uhvatili zbog šverca velike količine kokaina iz Meksika.
TEMURI, ČUVAJ SE 'PROKLETSTVA'
Maksimir pamti i Temurija Ketsbaiju. Asprilla je padao i tukao, a on je zabio u 120. minuti za Newcastle. I njemu zasad ide jako dobro, pogotovo kao treneru. Uveo je lani senzacionalno ciparski Anorthosis u Ligu prvaka, sad je novi trener Olympiakosa. No “prokletstvo” bi i njega moglo stići.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • alo_mačko 03.07.2009.

    Igrači Naftaš Ivanića i Dugog Sela, pazite se da vas ne stigne nesrica jer ste izbacivali Dinamo iz Kupa Hrvatske!!!

  • nogometas05 03.07.2009.

    zato onaj Jelen iz Auxerea i dalje trckara travnjacima po Francuskoj:)

  • index.hr 03.07.2009.

    koko glup tekst...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare