To je to što me zanima!

Pele apelirao Putinu: Prekinite invaziju. Ovaj sukob donosi samo bol, strah, mučninu i teror

Kad smo se susretali u prošlosti i razmjenjivali osmijehe uz duga rukovanja, nisam očekivao da će doći dan u kojem ćemo biti ovako podijeljeni na suprotne strane kao što smo danas, napisao je Pele
Vidi originalni članak

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 98. dan, a barem malo sreće i zajedništva toj državi u nevolji donijeli su nogometaši koji su došli na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ukrajina je slavila na Hampden Parku sa 3-1 protiv Škotske, a uoči utakmice je jedan od najvećih nogometaša u povijesti apelirao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da zaustavi invaziju.

"Želim današnju utakmicu iskoristiti kao povod da pošaljem jedan apel. Prekinite invaziju. Ne postoji nijedan argument kojim se može opravdati ovakvo nasilje. Ovaj sukob je izopačen, neopravdan i donosi samo bol, strah, teror i osjećaj mučnine", napisao je Pele na Instagramu. 

Legendarni Brazilac također se prisjetio zadnjeg susreta sa Putinom kada je Rusija ugostila Kup Konfederacija kojim je najavljen Mundijal 2018. 

"Kad smo se susretali u prošlosti i razmjenjivali osmijehe uz duga rukovanja, nisam očekivao da će doći dan u kojem ćemo biti ovako podijeljeni na suprotne strane kao što smo danas."


 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mata10 02.06.2022.

    Gdje je bio Pele kad su Ameri uništili Irak, Avganistan, Siriju i Libiju. Tad se nešto nije javljao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare