To je to što me zanima!

Pepova amajlija: Kada Iniesta igra Barcin stroj nikad ne gubi

Kad god bi se 27-godišnji Španjolac Andres Iniesta našao u početnom sastavu Barcelona ne bi gubila. Iniesta čak u 48 prvenstvenih susreta nije pretrpio poraz
Vidi originalni članak

Ne kaže se uzaludno da je Barcelona poput savršenog stroja. No svaki stroj 'ide' glatko samo kada je dobro podmazan. A u slučaju katalonskog kluba to je kada igra Iniesta.

Naime, tek sa 27-godišnjim Španjolcem u sastavu 'blaugrane' su besprijekorne. Kada je Iniesta u sastavu Barcelona jednostavno ne gubi. Pokazali su to i u ogledu 26. kola Primere protiv Sporting Gijona. Bila je to 48. uzastopna utakmica u kojoj su Katalonci slavili s Iniestom u početnom sastavu. Imati Andresa u prvih 11 očito je 'trik' zbog kojeg stroj ide. I on itekako ide, jer se upravo posljednjim nastupom Iniesta probio na drugo mjesto ljestvice svih vremena igrača koji imaju najdulji niz bez poraza u Primeri.

Na prvom je mjestu svemremenske ljestvice još uvijek Emilio Butragueno koji je za Real Madrid igrao čak 11 sezona. 'El Buitre' iliti 'Strvinar' kako mu je glasio nadimak bio je neporažen u 50 uzastopnih utakmica na kojima je istrčao u početnom sastavu.

Iniesta se sa svojih 48 ogleda u kojima je bio 'amajlija' Kataloncima 'ugurao' na drugo mjesto ljestvice, između 'El Buitrea' i još jednog Realovca, Miguela Porlana Noguera, poznatog kao Chendo.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Jeremy_1 05.03.2012.

    Nije to amajlija nego najbolji igrač na svijetu..

  • jure_zd 04.03.2012.

    Real je dobija 5-0 o tome ionako ne ocekujem clanak.....24 sata tradicionalno naklonjene barci....i da po meni je iniesta najbolji barcin igrac

  • sugr13 04.03.2012.

    Najbolji igrač Barcelone!

Komentiraj...
Vidi sve komentare