To je to što me zanima!

Perasović: Svaki Hrvat želi biti izbornik. Ovo mi je velika čast

Za mene je ovo velika čast. Nisam dvojio kad me Danko Radić nazvao. Što se tiče Amerikanaca, jedan od "naših" sigurno će biti u momčadi, kaže Velimir Perasović
Vidi originalni članak

Velimir Perasović u ponedjeljak je i službeno predstavljen kao Repešin nasljednik na klupi Hrvatske. Perasović je deseti hrvatski izbornik od osamostaljenja, a naslijedio je Jasmina Repešu kojem je posao u HKS-u završen nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj i desetog mjesta Hrvatske.

Perasović je bio jedini kandidat za izbornika, a upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza jednoglasno ga je potvrdio za trenera muške reprezentacije. 

- Svaki Hrvat želi biti izbornik. Za mene je ovo velika čast. Nisam dvojio kad me Danko Radić nazvao. Bilo je samo pitanje mog statusa u Valenciji. Želim da napravimo što bolji rezultat i dat ću svoje znanje i upornost kako bi išli prema tom cilju - rekao je Perasović i dodao:

- Ne želim komentirati svoje prethodnike. Nitko ne može reći da Jasmin Repeša nije vrhunski trener. Bilo je fenomenalnih trenera, ali i nekih malo manje dobrih. Svaki trener radi na svoj način pa tako i ja imam svoje ideje. U reprezentaciji će mi igrati najbolji. Imam popis u glavi, ali on nije definitivan i nikad neće biti - rekao je Peras koji je potpisao do kraja Eura 2015. godine.

O pitanju Amerikanaca u našoj repki kaže:

- Jedan od "naših" Amerikanaca sigurno će biti u reprezentaciji. Ne znam hoće li oni to htjeti, ali smatram da po kvaliteti imaju mjesto unutra. Odnosno jedan od njih. - Najsretniji bih bio da ih ne moramo zvati, ali ili Draper ili Lafayette bit će u momčadi - rekao je novi izbornik Hrvatske.

Radić: Ovo je nova era hrvatske košarke

Upravni odbor jednoglasno je odlučio da u novu eru idemo s izbornikom koji je to zaslužio svojim rezultatima. Posebno jer nikad nije bio u šansi biti izbornik. Mislim da ćemo s njim biti još bolji i uvjerljiviji, rekao je predsjednik saveza Danko Radić u uvodnom predstavljanju novog izbornika.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • El Tractor 03.03.2015.

    Najbolje moguće riješenje, sritno u ostvarenju ciljeva.

  • hrvatska u srcu 02.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • hrvatska u srcu 02.03.2015.

    promjenili smo repešu jednog od največih prevara od trenera sada da još nekako radića se može izbaciti ali teško kao i u rukometu i nogometu imamo alfu koja vidi samo sebe u vrhu i vlastiti interes pa onda sve ostalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare