To je to što me zanima!

Perasović u finalu Final Foura: Valencia ostavila Rytas na -10

Valencija na čijoj klupi sjedi hrvatski trener Velimir Perasović prvi je finalist Final Foura Eurocupa. Španjolska momčad u polufinalu je svladala Lietuvos Rytas 80-70
Vidi originalni članak

Košarkaši Valencije prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Final Foura Eurocupa. Domaćin je ove godine turniru četiri najbolje momčadi ovog natjecanja ruski Himki.

U polufinalu je momčad koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović pobijedila Lietuvos Rytas sa 80-70. Od početka do kraja utakmice je španjolski sastav bio u vodstvu. Često je ta razlika iznosila i preko deset poena, a nakon 66-60, šest minuta prije kraja, Valencia je napravila seriju 9-3 i tako riješila ovaj dvoboj.

Najviše su poena, 12, kod pobjednika postigli Nik Caner-Medley i Brad Newley, uz to što su obojica imali i po pet skokova. Po 10 poena su kod Valencije zabili još Nando de Colo i Victor Claver. Kod poraženog se sastava najviše istaknuo Babrauskas sa 21 poenom.

U finalu će Valencia igrati protiv pobjednika meča Himkija i Spartaka iz Sankt Peterburga. Podsjetimo da će pobjednik ovog turnira izboriti i izravni plasman u Euroligu iduće sezone.

Final Four Eurocupa, polufinale:

Valencia - Lietuvos Rytas 80-70

Himki - Spartak Sankt Peterburg (kasnije)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ikanonimus 14.04.2012.

    nadan se budući izbornik

  • Consigliere 14.04.2012.

    sjajan trener!!

  • velemajstor12 14.04.2012.

    Čestitka za našeg odličnog tenera Perasovića koji je još jednom pokazao svoju stručnost u vođenju ekipe!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare