To je to što me zanima!

Nisu dosta ni zlata i dijamant?! "Poštujem ih, to im je struka"

SRAMOTA IAAF-A Iako je Sandra Perković osvojila olimpijsko i europsko zlato te Dijamantnu ligu, nisu je uvrstili među kandidate za najbolju atletičarku svijeta
Vidi originalni članak

Ponosna sam na sve što sam ostvarila u ovoj sezoni, komentirala je najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković šokantnu informaciju iz sjedišta Svjetskog atletskog saveza.

Krajem prošlog tjedna, slučajno ili ne, Sandra je osvojila tek četvrto mjesto u izboru za najbolju atletičarku Europe. Još kontroverznija odluka stigla je početkom ovog tjedna. Izostavili su je s liste deset najboljih atletičara u 2012. godini.

- Sve svoje ciljeve sam ostvarila u ovoj godini. I itekako sam zadovoljna. Obranila sam naslov europske prvakinje, osvojila Dijamantnu ligu, popravila svoj osobni, ali i državni rekord. I ono što je najvažnije, osvojila sam Hrvatskoj prvo olimpijsko zlato u konkurenciji žena - rekla je Zagrepčanka, koja nije uvrijeđena.

- Svjetska federacija odlučila je da ja ne pripadam u nominaciju za najbolje i ja to poštujem. Ipak je to njihova struka - zaključila je.

Sandra je bila pozitivna na dopinškoj kontroli nakon mitinga Dijamantne lige u Šangaju i Rimu prošle godine. Zbog preparata koji joj je preporučio trener “odležala” je šest mjeseci, ali očito je da IAAF misli kako to nije bila dovoljna kazna. Hrvatska heroina tako neće krajem studenog putovati u Barcelonu na svečanost, ali kao što je rekla, sezona je sama po sebi bila i dovoljno briljantna...

Ima samo jedan ‘poraz’ u sezoni, i to - drugo mjesto!

Sandra je oduševila na Olimpijskim igrama. Hladne glave bacila je disk na 69,11 metara i pomela konkurenciju. Prvo je to atletsko zlato za Hrvatsku u povijesti. U cijeloj sezoni ima samo jedan “poraz” - u Parizu je osvojila drugo mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mali zeleni prigorec 12.10.2012.

    Sandra mi te volimo!

  • teymour 11.10.2012.

    Sandra svaka tebi čast, ali gaf bi bio da je federacija uvrstila atletičarku koja je bila suspendirana za uzimanje dopinga nedavno... pamet u glavu i nastavi sa dobrim rezultatima, pa će i nominacija doći s vremenom!

  • vedii888 11.10.2012.

    Steroid Power

Komentiraj...
Vidi sve komentare