To je to što me zanima!

Petak je taj dan na koji će Blanka postati milijunašica

Ako u petak pobijedi i na šestome mitingu Zlatne lige u Bruxellesu, Blanka će dobiti najmanje 2,5 milijuna kuna. No bit će tu i 'ona' Tia Hellebaut
Vidi originalni članak

Blanka Vlašić u petak navečer u Bruxellesu nastupa na jednom od najznačajnijih natjecanja u karijeri. Splićanka iza sebe ima niz od čak deset uzastopnih pobjeda u Zlatnoj ligi, ali joj samo ovaj trijumf u Belgiji osigurava milijunski jackpot. Da podsjetimo, Blanka je prošle godine bila druga u Oslu, a pobijedila je na sljedećih pet mitinga Zlatne lige. Ove je godine slavila na svih pet dosadašnjih natjecanja, pa joj nedostaje samo Bruxelles da kompletira ovu prestižnu zbirku.
Olimpijska pobjednica iz Pekinga Tia Hellebaut učinit će sve da joj pokvari planove, pogotovo zato što će skakati pred 50.000 svojih navijača i sigurno će željeti dokazati da osvajanje zlata u Pekingu nije bilo samo slučajnost.
- Neće samo Hellebaut biti opasna, tu su još Čičerova i Slesarjenko, koja će sigurno pokušati isprati gorak okus četvrtog mjesta u Pekingu. Vraća se i Friedrih, zaliječila je ozljedu i sigurno će također dati sve od sebe - referirao je Joško Vlašić o stanju Blankinih suparnica.
A Blanka je nakon Züricha uhvatila svoj ritam odmora i priprema. Ipak, i ona osjeća kako nastup u petak nije “samo još jedno natjecanje u nizu”...
- Osjećam se kao da su mi ovo druge Olimpijske igre u jako kratkom vremenu. Respektiram sve protivnice, ali najviše me brine loša vremeska prognoza i eventualna kiša na natjecanju - rekla je Blanka prije puta u Belgiju. Kiša joj je pokvarila feštu prošle godine u Oslu, ali bez obzira na Peking Blanka je sad jača nego ikad.
Rekord mitinga od 204 cm drži Stefka Kostadinova, a postavila ga je 1985. godine.

ZA SVAKU POBJEDU SKOK VIŠI OD DVA METRA
Blanka je ove sezone u Zlatnoj ligi najbolje skakala u Oslu gdje je preskočila 204 cm. U zadnje dvije pobjede preskočila je visinu od 201 centimetra.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lilo_09 05.09.2008.

    Naprijed Blanka! Zasluzila si sve to! Svi smo uz tebe!

  • nogometas05 05.09.2008.

    Ne serite novinari-ona je vec milijunasica!!!

  • selen 05.09.2008.

    To je ženska koja je svojim radom zaista i zaslužila milijun. Mislim da smo svi ponosni na nju ni da nas ničime ne može razočarati. Takav trud i upornost kojima ona pristupa svojim skokovima, dovoljni su razlozi da svi budemo uz nju, bez obzira na konačni redosljed medaljau ovom natjecanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare