To je to što me zanima!

Petar Krpan novi izbornik U17: Odmah moramo početi raditi...

Naravno da sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Velika je čast svakom treneru postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U-14 do seniorske, rekao je Petar Krpan
Vidi originalni članak

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Petar Krpan novi je izbornik reprezentacije do 17 godina starosti. Na toj dužnosti zamijenio je Darija Bašića koji je zaključio mandat po završetku Europskog prvenstva održanog prošlog mjeseca u Hrvatskoj. Krpan je HNS-ov instruktor nogometa za središte Osijek i već je sudjelovao u radu mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

- Naravno da sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Velika je čast svakom treneru postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U-14 do seniorske. Sada idemo raditi, odmah trebamo prionuti poslu. Već krajem srpnja čeka nas turnir u Budimpešti, gdje ćemo igrati protiv Mađarske, Srbije i Češke - rekao je Krpan.

Tijekom igračke karijere Krpan je igrao za Osijek, Sporting iz Lsabona, Zagreb, Hajduk, Rijeku, Uniao Leirij i kineski Jiangsu Sainty. Za reprezentaciju je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine protiv Rumunjske.

Za Krpanovog je suradnika imenovan još jedan bivši reprezentativac Nenad Pralija, koji je 11 puta branio hrvatske boje, a u igračkoj je karijeri nastupao za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife.

Pralija je viši nogometni trener, diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenutno završava adaptacijski tečaj za UEFA-A trenera pri Nogometnoj akademiji HNS-a.

Hrvatska U-17 novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Sandokan Janosik 24.06.2017.

    Koji Krpan, crni Krpan.

  • Invictus_Zagreb 22.06.2017.

    hahahaha petar krpan

  • Trequartista 22.06.2017.

    Koji debilizam? Krpan izbornik? Pa lik je glup ko stup, nije ni ko igrač bio nešto inteligentan a kamoli ko trener i to najdelikatnije kategorije! Koje su njegove reference da bude trener reprezentacije? Pralija je malo pametniji ali opet nema nikakvog iskustva niti ozbiljne reference da bude iti pomoćnik! Prejadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare