To je to što me zanima!

Petar Metličić: Odlazim, ali pomoći ću ako ikad zatreba

Kapetan rukometne reprezentacije umorio se od stalnog nastupanja u dresu Hrvatske i odlučio je prepustiti mjesto mlađima. Ali on je i dalje tu...
Vidi originalni članak

Od Portugala 2003. do danas hrvatska rukometna reprezentacija ne pamti ozbiljniju akciju u kojoj nije bilo ni Ivana Balića ni Petra Metličića. No godine prolaze, došlo je vrijeme i za takvu Hrvatsku, bez Pere i Ivana. Kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Grčke Balić neće igrati kako bi se što bolje pripremio za četvrtfinale Lige prvaka, a Metličić... Pero se umorio! Najavio je odlazak nakon SP-a u Hrvatskoj, ali na ostanak su ga nagovarali i suigrači i izbornik i javnost. Iako se u nekim trenucima činilo da će 'kampanja' uspjeti, Perina odluka je konačna.
- Razgovarao sam s izbornikom i zajednički smo zaključili da se moja reprezentativna priča bliži kraju - rekao je kapetan Metličić za Sportske novosti i dodao:
- Bude li neka situacija takva da treba pomoći, bit ću na raspolaganju!
Sve je, dakle, jasno. Metličić odlazi, ali ljubav prema reprezentaciji je ogromna. Ako ne bude drugih opcija, tu sam, kaže Pero.
- Naša reprezentacija ima igrače koji mogu izboriti EP. A ako to učine, neka dobiju priliku za dokazivanje - mišljenje je igrača koji je ostavio dubok, neizbrisiv trag u svim rukometnim uspjesima posljednjih šest godina. Zabijao je golove, asistirao, ali i bio vođa za primjer. Takvog ćemo teško ponovno naći.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bepo1606 12.03.2009.

    Sad kad ima svoj Dormeo madrac može spavat cijeli dan.Tko je vidio više igrat.

  • plavocrni 12.03.2009.

    Pero ostani!!

  • vedran_zgb 12.03.2009.

    nek se povuko, bilo je i vrijeme...hvala mu na svemu al u napadu vec 3,4 natjecanja nije ni dio onog sto je bio prije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare