To je to što me zanima!

Peternac: Iznenadilo me kad je Ronaldo kupio moj klub, a onu fotografiju s navijačima pamtim

Svi mi koji smo igrali nogomet htjeli bismo ga nastaviti igrati do kraja života. Tako i ja igram puno utakmica s veteranima, a na treningu prve momčadi uvijek igram s dečkima... i nisam zaboravio igrati.
Vidi originalni članak

Zbog posla moram pratiti utakmice, ali i volim gledati nogomet, trenirati i pratiti što se događa. To sam izabrao u životu i to volim.

Govori to Alen Peternac (49) u intervjuu koji prenosi Sportsfinding. A njega su „pronašli“ zbog senzacionalne Dinamove pobjede 3-0 nad Tottenhamom i uoči četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala. Jer Peternac je u jednom drugom španjolskom klubu legenda, ikona, ljubimac i rekorder.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za Valladolid je zabio 55 golova, što je rekord u klupskoj povijesti u prvoj ligi. Peternac je nakon pet godina u Dinamu i jedne u Segesti pet godina proveo u Valladolidu (1995. do 2000.) pa tri u Zaragozi i jednu u Murciji.

I dalje dobro govori španjolski, a i s 49 godina, osim što gradi trenersku karijeru, zasad kao pomoćnik u Dinamu, voli igrati.

- Svi mi koji smo igrali nogomet htjeli bismo ga nastaviti igrati do kraja života. Tako i ja igram puno utakmica s veteranima, a na treningu prve momčadi uvijek igram s dečkima... i nisam zaboravio igrati. Mnogi se nogometaši nakon karijere i isključe iz nogometa, gotovo da ga i zamrzem ali ja ne. Baš suprotno, obožavam igrati kad god mogu.

Opisao je i kako se u Hrvatskoj nosimo s pandemijom:

- Zeznuto je, kao i u ostatku svijeta. Korona virus ubio je nogomet i tu radost navijača na stadionima, ovdje, kao i na ostatku planeta. Čekamo da završi i da se navijači vrate na tribine, da nam se vrati nogomet kakav znamo. U Hrvatskoj nema policijskog sata, šećemo ulicom bez maski, ali mjere se stalno mijenjaju.

Nogometaši su u "balonima":

- Da, mi smo zaštićeni. Kad smo igrali proitiv Tottenhama u Londonu, imali smo čarter samo za sebe, kao i hotel, a i na aerodromu smo izravno iz zrakoplova išli na kontrolu, bez da se miješamo s drugim ljudima.

Peternac je u Valladolid stigao 1995. kad je imao samo 22 godine, i u prvoj sezoni zabio je 23 gola. Bila mu je to najbolja sezona.

- Od rođenja prva stvar koju sam dirnuo bila je lopta. I taj dječak je i dalje u meni. Kao igrač ili trener, uvijek sam vezan uz nogometnu loptu. I dobro se sjećam te sezone. Sezonu kasnije plasirali smo se u Kup Uefe, ali svaka je sezona imala nešto. Dinamo i Real Valladolid dva su kluba koja nosim u srcu, koji su dio mene. U Valladolidu sam proveo najbolje godine života, najbolji prijatelji su mi ondje i kad god idem u Španjolsku, nastojim da se vidimo.

Dakako, zna da je predsjednik kluba veliki Ronaldo.

- Bio sam jako iznenađen, ali i jako sretan. Kad čovjek kao što je Ronaldo uzme klub kao što je Valladolid, to je vrijedno divljenja. Momčad je dobra, ostat će u ligi.

Kćer mu se rodila u Španjolskoj.

- Mlađi sin rodio se u Zagrebu, ali oboje govore španjolski jezik, bili su ondje puno puta i jako im se dopada. Sad je zbog pandemije teško putovati, ali ubrzo ću opet u Španjolsku jer igramo s Villarrealom, ali teško ću tad moći do Valladolida.

A najviše pamti, kao i navijači, jednu stvar:

- Ta 23 gola prve sezone, ali i pobjedu 8-3 kod Oveida, kada sam zabio pet golova. Nedavno sam vidio onu slavnu fotografdiju kako stojim na ogradi i mašem navijačima, okružen suigračima... tu ću uspomenu uvijek nositi u srcu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • stjepan berma 01.04.2021.

    Da se nisi toliko zdebljao mogao bi još igrati u prvoj ligi centrafora sidraša i siguran sam da bi bio jedan od boljih.

  • Trump Jong Un 01.04.2021.

    Uz svo dužno poštovanje svim nogometašima al nikako mi ti njihovi žuljevi nisu jasni, čim se ostave karijere trbusi ko trudnice, nisam sportaš, stariji sam od njih al meneken gotovo za sve 😌

  • no sleep 01.04.2021.

    Ni Ronaldo ni Peternac ne mogu do 2. kata bez lifta

Komentiraj...
Vidi sve komentare