To je to što me zanima!

Peternac: Neki se igrači vraćaju za Istru. Odmor će dobro doći...

Situacija je bolja nego prije dva dana i imat ćemo veću širinu. Istra je opasna iz kontri, ali mi se ovdje pitamo, rekao je pomoćnik Zorana Mamića Alen Peternac uoči nedjeljne utakmice
Vidi originalni članak

Dinamo u nedjelju od 15 sati igra protiv Istre 1961 u Maksimiru. Na klupi ponovno neće biti Zorana Mamića, koji ima korona virus, tamo će biti njegov kum Alen Peternac, koji je u svojem trenerskom debiju srušio Austrijance.

Naravno, “modri” će igrati u slabijem sastavu nego što bi to bio slučaj da nema problema s korona virusom. Nakratko se razmišljalo i o odgodi ove utakmice, ali Zagrepčani će igrati protiv Puljana, koje su na početku sezone u gostima pobijedili 1-0 golom Brune Petkovića iz penala.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci nakon Wolfsbergera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Situacija je bolja nego prije dva dana. Vraćaju nam se neki igrači, tako da ćemo imati veću širinu nego protiv Austrijanaca, što je zadovoljavajuće. Svi su maksimalno motivirani, očekujemo da što prije počne utakmica protiv Istre, s voljom i željom - rekao je pomoćni trener Peternac.

Podsjetimo, utakmicu s Wolfsbergerom u četvrtak, uz glavnog trenera Mamića i dvojicu članova njegova stručnog stožera, propustili su Dominik Livaković, Kevin Theophile, Petar Stojanović, Luka Ivanušec, Marko Tolić i Bruno Petković. Marin Leovac upao je u sastav u posljednji tren nakon što je na ponovljenom testu za korona virus bio negativan.

ANKETA: HOĆE LI 'MODRI' PROĆI Dinamo uz velikane: Još samo Liverpool i Chelsea nisu primili gol u Europi. 'Modri' jedini u EL

Dinamo je nakon nepotpunih 10 kola HNL-a vodeći s 23 boda, četiri više od Osijeka i sedam od Gorice, koja ima utakmicu manje, dok je Istra osma s isto toliko bodova.

- Ne gledamo bodovno stanje, Istra je uvijek neugodan protivnik. Dolaze na Maksimir, ali mi se pitamo ovdje. Znamo njihove dobre strane, imaju dobru kontru preko Gržana i Guzine, koji prima loptu i šalje je u dubinu. Tu su opasni, tu moramo malo pripaziti, ali nas se pita u Maksimiru, kao i uvijek, i očekujem pobjedu - kaže Peternac.

BELI, 'SPASITELJU' Atiemwen: Ovo mi je najvažniji gol, ozljede su bile krive za sve

Nkon utakmice s Istrom slijedi reprezentativna stanka. Neki će dinamovci igrati za svoje reprezentacije, a neki će biti u izolaciji zbog korone, a nakon toga će se vratiti treninzima.

- Odigrali smo sedam, osam utakmica (u ritmu dvije utakmice tjedno, op. a.) i ovaj će nam odmor dobro doći. Imamo dosta igrača koji idu u reprezentacije i koji se neće odmoriti, ali za ove koji ostanu i ne idu napravit ćemo sve da se maksimalno odmore. Jer nas opet, za dva tjedna, čeka ubitačan ciklus, još više utakmica, derbiji, odlučujuće utakmice, tako da se moramo maksimalno pripremiti za to - zaključio je Peternac.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Corona1988 07.11.2020.

    Peternaca za trenera

  • Borna86 07.11.2020.

    E sad je pitanje zasto su se odgadjale neke hnl utakmice nedavno u kojima je bilo mozda 5 zarazenih ako i toliko. Ako Dinamo moze odigrati europsku i ligasku utakmicu u razmaka od par dana onda mogu i drugi pa makar i juniore pozvali. Uostalom ako uefa dopusta utakmice a ima zarazenih zasto ne bi i nas savez?

  • 03041 07.11.2020.

    Lagano pobijediti i mirna Bosna. B olje igramo bezZorana

Komentiraj...
Vidi sve komentare