To je to što me zanima!

Petra Martić uvjerljivo u drugo kolo, novi poraz Donne Vekić

Polovičan uspjeh ostvarile su naše tenisačice u glavnom ždrijebu turnira iz Premier serije u Indian Wellsu. Martić je protivnici prepustila samo četiri gema, dok Vekić još uvijek traži formu...
Vidi originalni članak

Petra Martić polako, ali sigurno postaje prvi ime našeg ženskog tenisa ove sezone. U prvom kolu Indian Wellsa nadvisila je Njemicu Tatjanu Mariju sa 6-3 i 6-1 i prvi put nakon 2010. godine plasirala se u drugo kolo ovog jakog turnira.

Neizvjesno je bilo samo u prvih pet gemova, u kojima je svaka tenisačica po jednom napravila break, a nakon toga je Martić izgubila još samo jedan gem. S obzirom na to da je Njemica ove godine dobila tek jedan od devet susreta, ovakav rezultat bio je očekivan.

U sljedećem kolu naša tenisačica igrat će protiv 25. nositeljice, Čehinje Barbore Strycove, koju je pobijedila na US Openu 2011. u jedinom međusobnom ogledu.

Donna Vekić ponovno je u silaznoj putanji što se tiče rezultata, doživjela je peti poraz u posljednjih šest susreta. Svladala ju je talentirana Grkinja Maria Sakkari sa 6-4 i 6-2. Osječanka trenutno teško održava visoku razinu kvalitete svoje igre tijekom cijelog meča, što se vidjelo i danas.

Krajem prvog seta uspjela je jednom oduzeti servis protivnici, no izgubila je dva svoja pa je Grkinja povela. U drugom dijelu propustila je ostvariti tri vezane break prilike u prvom gemu, a kasnije je ispustila još tri svoja servis-gema.

Vekić je u ovom susretu imala samo 35 posto ubačaja prvog servisa, uz šest dvostrukih pogrešaka i tako dobrano olakšala Sakkari prolazak u drugo kolo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • hbcro7 08.03.2018.

    Bravo za Petru Martić, mogla bi uskoro imati renking karijere. Donna kao i Borna stagniraju već par godina. Od velikih svjetskih nada do prosječnih tenisača koji ponekad bljesnu, a ostatak godine žive na račun jednog dva dobra rezultata. Talent nije upitan, nego glava i posvećenost tenisu.

  • mentalist1 08.03.2018.

    Slavko,nema kruha od pisanja o zenskom sportu. Razmisli si malo o tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare