To je to što me zanima!

Petrić strijelac u prolasku HSV-a, Darijo Srna ispao

Djelić tuge domaćoj momčadi nanio je i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić pogotkom već u prvoj minuti drugog poluvremena utakmice
Vidi originalni članak

Dinamičnu utakmicu u Europa ligi s pet pogodaka i dva crvena kartona odigrali su u Eindhovenu domaći PSV i Bundesligaš HSV. Nizozemska je momčad slavila 3-2 pobjedu, ali i ispala iz natjecanja. Razlog leži u prvoj utakmici ovih suparnika u šesnaestini finala natjecanja odigranoj u Hamburgu koju je jedinim pogotkom na susretu riješio Marcell Jansen (1-0). Uzvrat u Nizozemskoj ponudio je mnogo više, ponudio je i pobjedu domaćina, ali i razočaranje na PSV stadionu poslije posljednjeg sučevog zvižduka. Djelić tuge domaćoj momčadi nanio je i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić pogotkom u prvoj minuti drugog poluvremena utakmice. HSV-ov napadač tom se prilikom odlučio na lob domaćeg vratara Andreasa Isakssona nakon dodavanja Piotra Trochowskog, kasnije i strijelca s bijele točke za 2-2. Petrićev gol prvi je u mreži PSV ove sezone u Europa ligi kada su u pitanju domaće utakmice. Recimo i da se Petrić pogotkom iskupio za gol Balazsa Dzsudzsaka za povećanje vodstva na 2-0. Dzsudzsak je slobodni udarac izveo direktno po golu s 30-ak metara udaljenosti, a lopta se na putu u mrežu odbila od ramena hrvatskoga strijelca i tako prevarila Franka Rosta. Iz igre je Petrić izašao u 77. minuti utakmice. Tijekom ogleda je postigao još jedan pogodak, no on je poništen zbog prekršaja koji je prethodio dodavanju za gol. Crvene kartone zaradili su Dzsudzsak i Demel. HSV-u slijede ogledi protiv Anderlechta koji je s 4-0 nadvisio Athletic.
Šahtar je prošle sezone osvojio Kup UEFA-e, no isti naslov u Europa ligi neće obraniti. Nakon što su u Londonu poraženi od Fulhama 2-1 u Donjecku je susret završio remijem 1-1 premda je domaćin imao golemu prednost u broju udaraca po golu (24-4). Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu za ukrajinski sastav.
Spomenimo i kraj europskog puta za Romu. Nakon 3-2 za Panathinaikos u Ateni isti je rezultat bio i u Rimu, ali ponovno za grčku momčad. Panathinakos je tako jedina momčad koja je pobijedila Romu u zadnja četiri mjeseca. Ante Rukavina i Mario Galinović nisu ulazili u igru za atenski sastav.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • _lackovic_ 25.02.2010.

    nije mi jasno što srna još uvijek radi u donjecku, očito mu je para bitnija od igranja u klubu koji igra LP.

  • razumni...not 25.02.2010.

    ovo ka jje petric zabio je rutinerski,tj ono sta se trazi od napadaca bas mi je drago da je tako zabio samo da ozljeda nije ozbiljna...

  • bosnia_80 25.02.2010.

    dobar gol petrića...vidi se da čovjek zna svoj posao..

Komentiraj...
Vidi sve komentare